Aktier: Kursfald i USA efter bekymrende data fra arbejdsmarkedet

De amerikanske aktier vendte den tunge ende nedad for anden dag i træk onsdag.

Endnu et sæt skuffende data fra arbejdsmarkedet gav anledning til en forøget nervøsitet op til fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

- Dagens nøgletal har gjort en masse investorer nervøse, og efter tirsdagens udsalg er der en masse nervøse trækninger i markedet. De er bekymrede over, hvad fredagens rapport vil bringe. Mange er ikke helt og fuldt engagerede - de prøver bare at ride på en bølge, og det er årsagen til, at et salgspres har udviklet sig, siger investeringsstrateg Robert Pavlik fra Boston Private Wealth i Bostion til Bloomberg News.

Der var skuffende signaler fra nøgletalsfronten, hvor den private amerikanske jobskabelse kun lød på 169.000 nye job i april. Det var noget dårligere end ventet, da økonomerne havde estimeret en stigning på 200.000 efter en stigning på 175.00 måneden forinden.

Rapporten gav anledning til bekymring for de officielle tal for jobskabelsen i fredagens arbejdsmarkedsrapport, da onsdagens tal bruges som en indikator for den officielle rapport.

Onsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,5 pct. til 2080,15. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et drop på 0,5 pct. i 17.841,98, mens Nasdaq-indekset blev onsdagens mindst faldende indeks med et minus på 0,4 pct. til 4919,64.

Omsætningen lå igen over gennemsnittet med 810 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 2,1 mia. aktier på Nasdaq.

Torsdag morgen ser det lidt bedre ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1 pct. i Asien.

Selskabsspecifikt var der fokus på verdens største bryggeri, Anheuser-Busch, fra morgenstunden. Bryggerikoncernen fremlagde regnskab og driftsoverskuddet viste sig en spids bedre end ventet, og også omsætningen endte over analytikernes estimater. Overskuddet per aktie steg næsten 40 pct. og aktien blev løftet 2,3 pct.

Medicinalvirksomheden Alexion Pharmaceuticals fik et gevaldigt gok i nøden efter opkøbet af Synageva BioPharma. Prislappen på 8,4 mia. dollar huede ikke aktionærerne, og aktien styrtdykkede 8,0 pct.

Også verdens største medicinalselskab - Pfizer - lå under for den negative tendens i branche-segmentet. Aktien faldt 1,9 pct. og var med til at trække hele sundhedssektoren ned.

Tobaksgiganten Philip Morris steg derimod 1,3 pct. og lå i toppen af S&P 500 indekset.

Efter lukningen var der regnskab fra el-bilproducenten Tesla. Koncernen kom bedre ud af første kvartal end ventet i analytikerkredse, idet bundlinjen viste et underskud på 0,36 dollar mod analytikernes forventning på et minus på 0,49 dollar dollar per aktie.

Virksomheden vurderede, at der er tegn på en tilbagevenden til vækst i Kina, mens ordrerne fra såvel USA som Europa lå højere end sidste år.

Produktionen af det ny batteriprodukt Tesla Power Wall begynder i tredje kvartal, og Tesla fastholdt skønnet for bilproduktionen på omkring 55.000 i løbet af 2015.

Tesla-aktien steg 1,4 pct. i eftermarkedet.