Aktier: Kursfald i Tokyo mens Hongkong klarer skærene

De asiatiske aktier viger en anelse onsdag efter en ellers stærk start på ugen. Gevinsthjemtagning er sat ind, da investorerne mangler overbevisende fakta til at fortsætte med at købe risikoaktiver lige inden det amerikanske rentemøde i næste uge.

Arkivfoto. De asiatiske aktier viger en anelse onsdag efter en ellers stærk start på ugen. Gevinsthjemtagning er sat ind, da investorerne mangler overbevisende fakta til at fortsætte med at købe risikoaktiver lige inden det amerikanske rentemøde i næste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

»De oversøiske aktiemarkeder har kun bevæget sig begrænset, hvilket også gælder for yen, og investorerne venter på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport og Fed-mødet i næste uge«, siger aktiestrateg Seiichi Miura fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Bloomberg News.

De japanske aktier glider i det tweet, som den amerikanske præsident, Donald Trump, udsendte tirsdag med varsler om, at han vil tvinge de høje medicinalpriser ned.

Det rammer de japanske medicinalvirksomheder, da investorerne frygter for selskabernes fremtidig overskud.

»Der er ikke meget at handle på, og Trumps tweet om lægemiddelindustrien vil påvirke farmaaktierne,« vurderer Seiichi Miura.

Takeda Pharmaceutical falder 1,0 pct., Daiichi Sankyo viger 0,5 pct. og Shionogi dropper 0,4 pct.

Også bilproducenter har en skidt dag. Toyota falder 1,0 pct., og Nissan handles 0,7 pct. lavere, mens Honda dropper 1,1 pct.

Nikkei-indekset ligger med et minus på 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks falder 0,4 pct.

De kinesiske investorer på fastlandet har vristet sig ud af morgenes negative start. Shanghai Composite ligge i marginalt positivt territorium, mens CSI 300-indekset øger 0,1 pct. Børsen i Hongkong ligger med et solidt plus på 0,5 pct. målt på Hang Seng-indekset.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,2 pct. onsdag morgen.