Aktier: Kursfald i kølvandet af Wall Street

De asiatiske aktiemarkeder følger udviklingen på de amerikanske markeder fra fredag, mens der til dels tages højde for positive futures mandag morgen.

Udsigten til en global handelskrig er nedtonet en del efter en fredelig weekend, hvor der ikke har været optrapninger i retorikken mellem USA's præsident, Donald Trump, og de kinesiske myndigheder.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan falder 0,2 pct.

Et svagt amerikansk aktiemarked er smitsomt, hvilket det har været siden onsdag. Aktier i de nye markeder med tætte bånd til Kina er særligt sårbare, ligesom virksomheder rundt om i verden, som kunne blive påvirket af kinesisk gengældelse, skriver analysehuset Capital Economics mandag morgen i et notat ifølge Reuters.

I Tokyo lægger en stærk yen låg på optimismen, mens afslutningen af det japanske regnskabsår ved udgangen af marts lurer i baggrunden.

»Selv om køb fra investorer på jagt efter dividende bør understøtte markedet en del, så ser vi lavere niveauer for Nikkei forude,« siger teknisk analytiker Yutaka Miura fra Mizuho Securities i Tokyo.

Nikkei-indekset falder 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,7 pct.

De kinesiske markeder er også generelt negative. Shanghai Composite og CSI 300-indekset dropper begge 1,6 pct., mens Hongkongs Hang Seng begrænser faldet til 0,6 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Sydkoreas Kospi-indeks med en gevinst på 0,4 pct., mens Taiwans Taiex-indeks lukker med et tab på 0,2 pct., Singapores Strait Times-indeks falder 0,7 pct., og Sydneys ASX-indeks lukker mandagen af med et minus på 0,6 pct.

De amerikanske futures stiger med 0,4-0,7 pct. mandag morgen.

 

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-0,5 Topix-0,7 Hongkongs Hang Seng-0,6 China Shanghai Composite-1,6China CSI 300-1,6Taiwan Taiex-0,2 Sydkoreas Kospi+0,4 Indiens BSE Sensex+0,1 Singapores STI-0,7 Sydney ASX 200-0,6

Indeksværdi kl. 6.20.