Aktier: Kursfald i interesseløst amerikansk marked

De amerikanske aktier vendte pilen nedad på en nyhedsfattig mandag.

Læs mere
Fold sammen

Dagens eneste overskrift var weekendens træk i Kina, hvor centralbanken, Peoples Bank of China, søndag sænkede den etårige toneangivende rente med 25 basispoint til 5,10 pct.

Signalerne fra Kina var dog forudsigelige og mere funderet på at bremse vækstfaldet frem for at øge den økonomiske aktivitet.

- Rentenedsættelsen har ikke fået råvarepriserne til at ændre sig, og det er fornemmelsen, at Kinas vækst kan fortsætte med at bremse op trods den større adgang til kredit, siger analytiker Edward Meir fra INTL FCStone i New York til Bloomberg News.

Mandagens makro-dagsorden i USA indeholdt kun Federal Reserves indikator for arbejdsmarkedet, der faldt med 1,9 point i april. Samtidig blev marts' fald på 0,3 point nedrevideret til et fald på 1,8.

Mandag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,5 pct. til 2105,33. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et drop på 0,5 pct. i 18.105,17, mens Nasdaq-indekset blev mandagens mindst faldende indeks med et minus på 0,2 pct. til 4993,57.

Omsætningen lå under gennemsnittet med 600 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Tirsdag morgen ser det ikke meget anderledes ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med fald på knap 0,1 pct. i Asien.

Branchemæssigt var der stor interesse for energisektoren. Noble Energy indvilligede i at købe Rosetta Resources for 2,1 mia. dollar, hvilket gav et plus til Rosetta på 27 pct., mens Noble Energy droppede 6,2 pct.

Det trak ned i hele sektoren, der i forvejen lå under for vigende oliepriser. Exxon Mobil Corp. og Chevron Corp faldt begge godt 1,1 pct.

Actavis, der i 2014 stod for årets største handel i medicinalbranchen med købet af Allergan for 66 mia. dollar, kom overraskende stærkt ud af årets første tre måneder. De pæne resultater løftede Actavis-aktien 3,1 pct.

Mineudstyrsleverandøren Joy Global fik forhøjet anbefalingen fra finanshuset Robert W. Baird, hvilket gav et plus til Joy Global på 5,2 pct.

Energidrikselskabet Monster Energy kom tilbage med en stigning på 4,3 pct. efter fredagens øretæve på over 10 pct. i kølvandet af et ringe regnskab.

Netbutikken Zulily blev ombejlet, efter at den kinesiske online handelsplatform Alibaba, der sidste år stod for den største børsnotering nogensinde, øgede sin ejerandel i selskabet til 9,3 pct. Zulily steg 5,2 pct. efter at være handlet med et plus på 18,3 pct. i de tidlige handler mandag.

FXCM, der står bag en valutaplatform på nettet, stod til regnskab for et skuffende regnskab for første kvartal, som blev offentliggjort sent fredag. Investorernes dom var ikke til at tage fejl af, idet aktien faldt 8,8 pct.

Efter slutklokken havde lydt kom tøjkæden Gap med sammenlignelige omsætningstal for april, hvor salget faldt 12 pct. Analytikerne havde godt nok ventet en nedgang, men ikke i den størrelsesorden, og Gap-aktien faldt mere end 2 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk