Aktier: Kursfald efter et skuffende Pandora-regnskab

Det danske aktiemarked åbner med kursfald tirsdag morgen, hvor endnu et skuffende regnskab - denne gang fra smykkeproducenten Pandora - lægger pres på det toneangivende aktieindeks.

- Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter markedsåbning falder det ledende C20 Cap-indeks 0,3 pct. til 1012,59.

De øvrige europæiske aktieindeks starter uden specifik retning og med små udsving fra nulpunktet.

PANDORAS SKUFFELSE

Det er smykkekoncernen Pandora, der stjæler opmærksomheden tirsdag. Regnskabsæsken indeholdt et skuffende salg af charms og ringe og et sæt resultater, der var dårligere end markedets forventninger. Omsætningen steg til 4327 mio. kr. i april-juni, hvor der blandt analytikerne var ventet en omsætning på 4464 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Pandora fastholdt resultatforventningerne til 2016, men vil nu åbne flere end 300 nye konceptbutikker i år mod den tidligere ambition på "flere end 275". Og butikkerne vil i højere grad ligge uden Europa, Mellemøsten og Afrika, der nu kun står for 50 pct. af butiksåbningerne i år mod tidligere 60 pct. Samtidig er der skruet op for investeringsplanerne.

Pandora falder 5,6 pct. fra morgenstunden til 818 kr.

De seneste dages indeksfald herhjemme har haft baggrund i de solide kursfald i Novo Nordisk, som er faldet næsten 14 pct. efter det skuffende halvårsregnskab fredag morgen. Tirsdag fortsætter nedturen med 0,5 pct. til 316,40 kr.

GENMAB-REGNSKAB I VENTE

Genmab fremlægger regnskab for andet kvartal efter børslukketid. Det plejer ikke at være det store tilløbsstykke, da de store nyheder fra biotekselskabet normalt kommer via studieresultater og månedlige salgstal. Investorerne vil dog have kikkerten rettet mod salgstallene for den store satsning Darzalex, der er til behandling mod knoglemarvskræft. Genmab falder 1,0 pct. til 1186 kr.

Vindmøllekoncernen Vestas fik i nattens løb en ordre på 160 megawatt (MW) i USA. Kontrakten er som led i en rammeaftale med EDF Énergies Nouvelles/EDF Renewable Energy. Vestas stiger 0,5 pct. til 477 kr.

Sikkerhedskoncernen G4S har fået sænket kursmålet af det svenske finanshus SEB til 15 kr. fra 18 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "sælg" ifølge data fra Bloomberg. Den dansk-britiske vagt- og sikringskoncern, der kommer med halvårsregnskab onsdag, stiger dog alligevel 0,7 pct. til 17,10 kr.

Også TDC og Novozymes kommer i morgen onsdag med regnskaber, og derfor vil tirsdag være sidste mulighed for at positionere sig i aktierne. TDC øger 0,5 pct. til 34,614 kr, mens Novozymes falder 0,3 pct. til 319,60 kr.

B&O RØRER PÅ SIG

Bang & Olufsen var igen i investorernes søgelys mandag, efter at kinesiske Qi Jianhong, der tidligere på året erklærede sin kærlighed til Struer-koncernen, men ikke opnåede fuldt ejerskab, har erhvervet flere B&O-aktier. Han ejer nu godt 20 pct. af selskabet mod tidligere oplyst 18,7 pct. Tirsdag reagerer aktien på den 7 pct.s store stigning mandag med et kursfald på 0,7 pct. til 74,50 kr.

/ritzau/FINANS