Aktier: Kun Rockwool rokker ved stilheden

Stenuldsproducenten Rockwool står næsten alene for den selskabsspecifikke underholdning i torsdagenes aktiemarked, hvor der ved middagstid synes dømt status quo for det toneangivende C20 Cap-indeks, der blot har flyttet sig marginalt til 949,65 eller med beskedne -0,01 pct.

Fra C20-aktierne derimod glimrer nyhederne ved deres fravær. Og dermed et det uden klar selskabsspecifik anledning, at Lundbeck befinder sig i toppen af indekset med en stigning på 1,3 pct. til 264,30 kr. forfulgt af Genmab, der også stiger 1,3 pct. til 264,30 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men uden for indekset noteres en stigning på 2,8 pct. for Rockwools B-aktier til 1103 kr. efter fremlæggelsen af kvartalsregnskaber inden børsåbningen.

Så skulle der dog heller ikke være mere at hente - heller ikke fra den kant, antager chefaktiehandleren i Danske Bank, Mads Zink.

- Det var egentlig et sæt udmærkede tal, de leverede, hvor indtjeningen var 8 pct. over konsensus, og hvor den justerede EBIT-margin var 12,2 pct. mod ventede 11,1 pct. Og vores estimat var egentlig, at aktien skulle handles 1-2-3 pct. op, og det er lige præcis der, den ligger nu, konstaterer han.

Stenuldsproducenten Rockwool kom ud af tredje kvartal 2016 med en omsætning på 570,6 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) på 67,2 mio. euro., og det var en ringere omsætning end ventet af analytikerne, der havde sigtet efter en omsætning på 582 mio. euro, viser median-estimater indsamlet af SME Direkt.

Til gengæld er EBIT forbedret fra 31,9 mio. euro i samme periode sidste år og overgik analytikernes forventning om 62,1 mio. euro.

På bundlinjen leverede Rockwool et overskud før og efter skat på henholdsvis 65,3 og 49,3 mio. euro mod analytikernes forventninger om et overskud på 60 mio. euro før skat og på 45 mio. euro efter skat.

FRAVÆR AF C-20 NYHEDER

Fra C20-aktierne derimod glimrer nyhederne ved deres fravær. Og dermed et det uden klar selskabsspecifik anledning, at Lundbeck befinder sig i toppen af indekset med en stigning på 1,3 pct. til 264,30 kr. forfulgt af Genmab, der også stiger 1,3 pct. til 264,30 kr.

Måske her det betydning for Genmab, at koncernchefen, Jan van de Winkel, på en konference i London udtalte, at Genmab overvejer M&A-midler, og at Genmab kan blive et potentielt opkøbsmål, men at man ønsker at forblive selvstændige.

Og Finans.dk skriver, at medicinalselskabet Lundbeck risikerer at tabe indtjening på epilepsimidlet Sabril, når patentet udløber engang i 2017. Selskabet ventes at miste minimum 500 mio. kr. næste år på salget af et af de bedst sælgende midler til behandling af epilepsi. Omvendt ventes andre produkter at øge omsætningen og mere end kompensere for det omsætningsfald ifølge estimater Ritzau Estimates.

Bagest i indekset ligger Novo Nordisk med et fald på 1,0 pct. til 228,60 kr.

- Lige i de her dage står det lidt stille, efter at vi er kommet gennem regnskabssæsonen og de amerikanske valg, og nyhedsmæssigt er der stilstand, konstaterer Mads Zink.

Han henviser også til eftermiddagens makroøkonomiske begivenhed, hvor den amerikanske centralbankchef Janet Yellen vil orientere Kongressens økonomiudvalg om de økonomiske udsigter som begrundelse for en noget afventende holdning i markedet.

SEKTORFORSKYDNINGER

I forhold til eliteindekset påpeger han de forskydninger og sektorrotationer, der er sket og sker efter afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg.

- Og vi er jo henne mod slutningen af året, hvor alle begynder at tænke på, hvordan de skal positionere sig frem mod 2017 specielt i lyset af de større begivenheder, der er sket. Så der kan godt blive travlt i løbet af den næste måneds tid.

Eneste aktie, hvor Mads Zink umiddelbart ser en mulig dagsaktuel nyhedsinspireret udvikling, er TDC, der kan drage fordel af, at EU-Kommissionen ifølge dagbladet Børsen er i færd med at finde løsninger for teleselskaberne i forbindelse med udfasningen af rooming.

POSITIVT NYT FOR TDC

- Det er selvfølgeligt positivt for TDC, hvis det lykkes. Men det er ikke noget, som aktiekursen reagerer på for nuværende, bemærker Mads Zink.

Teleaktien stiger 0,1 pct. til 35,55 kr. i midten af C20-indekset, mens kollegerne ude i Europa stiger 0,6 pct. på sektorniveau, som den næstmest stigende sektor i det europæiske Stoxx 600-indeks.

- Og derfor kunne vi godt se TDC handle lidt op i løbet af dagen, vurderer Mads Zink.

Torsdag morgen er der også kommet regnskab fra flytteselskabet Santa Fe, der falder 4,0 pct. til 60 kr.

Santa Fe måtte se toplinjen smuldre i tredje kvartal, der ellers er højsæson for flyttevirksomheden på den nordlige halvkugle. Forventningerne til indtjeningen præciseres yderligere nedad efter en regulær nedjustering efter andet kvartal. I tredje kvartal faldt omsætningen til 102,4 mio. euro fra 114,4 mio. euro, og spareinitiativer kunne ikke opveje det vigende salg, så driftsresultatet før af- og nedskrivninger faldt også til 9,3 mio. euro fra 9,9 mio. euro opgjort før særlige poster.