Aktier: Kun Pandora og Novo undgår sur markedsstemning

Pilen peger nedad på aktiemarkederne i det meste af verden torsdag, og det er også tilfældet i København. Her er der dog opløftende toner fra Pandora og Novo Nordisk, der ved 11.45-tiden som de eneste to C20-aktier undgår at falde.

Pilen peger nedad på aktiemarkederne i det meste af verden torsdag, og det er også tilfældet i København. Her er der dog opløftende toner fra Pandora og Novo Nordisk, der ved 11.45-tiden som de eneste to C20-aktier undgår at falde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Samlet ligger C20 Cap-indekset dog 0,2 pct. lavere i 1184,81, da 18 af 20 aktier er i minus.

PANDORA OG NOVO TOPPER

Pandora skiller sig for alvor ud med en stigning på 4,3 pct. til 594,50 kr. Det er den største fremgang i flere måneder til smykkeaktien, der generelt har været under pres siden forsommeren 2016 på grund af bekymrende tegn fra USA.

Torsdag beretter analytikerne fra svenske Carnegie, som tidligere har vist sig at have stor indflydelse på Pandora-aktiens humør, dog om en god start på fjerde kvartal for selskabet. Banken sænker dog alligevel kursmålet for aktien til 700 kr. fra 800 kr., men den anbefaler fortsat »hold«.

Novo Nordisk stiger i mere behersket grad, efter at et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, onsdag aften enstemmigt anbefalede godkendelse af medicinalgigantens nyeste GLP-1-produkt, Semaglutid. Det lover godt for den endelige afgørelse fra FDA, der ventes at ske senest 5. december.

Novo-aktien ligger 0,6 pct. højere i 319,80 kr. og viser dermed ikke vilde stigningstakter trods den gode nyhed

»Kursreaktionen i dag er en afspejling af, at det er indlejret over de seneste dage, forklarer analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets. Aktien steg blandt andet 5 pct. mandag, da briefingdokumenterne til mødet blev offentliggjort, hvilket ifølge analytikeren fjernede en stor del af usikkerheden.«

ISS strålede på markedet onsdag, men glansen er gået lidt af torsdag, hvor aktien falder 0,1 pct. til 272,10 kr. Serviceselskabet hentede onsdag eftermiddag sin hidtil største enkeltaftale på 33 mia. kr. over godt ti år og steg efterfølgende 5,2 pct. Det skal analytikerne nu tage med i deres regneark, hvilket kan give fortsat positiv opmærksomhed til aktien.

Analytikerne hos ABG Sundal Collier har efterfølgende hævet kursmålet til 300 kr. fra 285 kr. for ISS-aktien, mens anbefalingen »køb« fastholdes, viser data fra Bloomberg News.

KONKURRENTNYT I MARKEDET

TDC, der falder 0,2 pct. til 38,28 kr., har fået nyt fra de to skandinaviske kolleger Telia og Tele2, der begge slog indtjeningsprognoserne i tredje kvartal.

I Danmark faldt Telias nettoomsætning en smule. Det skyldtes et lavere salg af mobiludstyr, oplyste selskabet i regnskabet. Det er derimod lykkedes for Telia at bremse faldet i antallet af kunder i Danmark. Antallet af mobilabonnementer i Danmark steg med 1000 i kvartalet, mens antallet af bredbåndsabonnementer faldt med 2000, og TV-abonnementerne faldt med 1000.

På årsbasis er antallet af mobilkunder ved udgangen af tredje kvartal knap 150.000 personer lavere end for et år siden. Det skal ses i sammenhæng med, at Telia i andet kvartal mistede en stor portion mobilkunder. Det drejede sig dengang om 100.000 kunder som følge af Telias beslutning om ikke længere at sælge taletidskort.

DSV har fået konkurrentnyt fra schweiziske Panalpina. Panalpina kom ud af årets første ni måneder med vækst i omsætningen, men tilbagegang på driftsindtjeningen. Omsætningen voksede til 4066 mio. schweizerfranc fra 3864 mio. schweizerfranc i de første ni måneder af 2016. Til gengæld er indtjeningen under pres, og det ordinære driftsresultat faldt med en femtedel.

DSV-aktien ligger 1,5 pct. lavere i kurs 462,50 kr.

Nederst i C20 er det GN Store Nord og Jyske Bank, der ligger værst til med fald på godt 1,7 pct. til henholdsvis 204,90 kr. og 361,30 kr.

For GN lader stemningen om selskabet til at være påvirket af, at selskabet onsdag aften tabte retssagen mod konkurrenten Plantronics om konkurrenceforvridende aktiviteter, mens der intet særligt nyt er ude om Jyske.

Uden for C20 er der comeback til biotekselskabet Onxeo, der faldt kraftigt onsdag efter en tabt retssag. Torsdag genvindes meget af det tabte dog, da aktien stiger 6,6 pct. til 11,30 kr.

/ritzau/FINANS