Aktier: Kun Kina undgår aktienedtur

Der er tilbagegang på langt de fleste børser i Asien i onsdagens handel, hvor de kinesiske indeks udgør den eneste markant undtagelse.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Stemningen er præget af bekymring efter nye fald i olieprisen, der nu er nået til laveste niveau siden november 2016, mens også tilbagegangen i USA tirsdag har fået investorer til at slå bremsen i og tage gevinster hjem.

- Japanske aktier er steget tre dage i træk, så med lidt svaghed i stemningen i udlandet er det nemmere at tage gevinst hjem end at tage føringen med nye investeringer, siger vicedirektør Mitsuo Shimizu fra Japan Asia Securities til AFP.

I Kina er der til gengæld medvind, efter at MSCI har lovet at inddrage 222 store kinesiske virksomheder i et af sine aktieindeks for nye markeder. Det kan give interesse fra porteføljemanagere og trække nye penge til Kinas børser, mens de udenlandske investeringer i Sydkorea risikerer at falde.

I Tokyo er der desuden nyt pres på Toshiba, som er på vej til at sælge sin division for hukommelseschips til et konsortium af investorer fra Japan, Sydkorea og USA. Det skal hjælpe selskabet på ret køl efter store milliardtab på atomområdet. Toshiba-aktien falder 1,1 pct. til 326,4 yen.

Samlet er det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, på vej mod et fald på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,3 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 1,6 pct. på grund af presset på olieprisen, der holder BHP Billiton tilbage. I Taiwan er Taiex-indekset et lille plus på 0,1 pct., mens det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,6 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever derimod en fremgang på henholdsvis 0,2 og 0,5 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,6 pct.