Aktier: Kun Kina holder fanen højt i Asien

De fjernøstlige investorer er ikke i specielt godt humør onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De fjernøstlige investorer er ikke i specielt godt humør onsdag morgen. Tokyo er lukket, og kun de kinesiske markeder fortsætter deres vilde ridt mod skyerne, mens de øvrige markeder hænger noget med mulen.

- Markederne er lidt trætte. Investorerne er begyndt at vågne op til virkeligheden, der viser, at der for tiden ikke er ret meget vækst i markedet, og at Kina bremser op. Det vi har set er de enorme pengepolitiske stimuli, som har forårsaget denne halvvejs børs-boble, siger chef investeringsofficer Wayne Wilbanks fra Wilbanks, Smith & Thomas Asset Management i Virginia til Bloomberg Television.

Dermed lægger de fleste asiatiske markeder sig tæt op ad Wall Street, der tirsdag vendte næsen nedad efter to dage med pæne stigninger.

Netop opbremsningen i den økonomiske vækst er baggrund for de kinesiske stigninger, der har grobund i forventninger om nye og flere pengepolitiske lempelser fra myndigheder og centralbank.

- Forventningerne går på, at en rentenedsættelse bliver brygget sammen på kort sigt. De økonomiske udsigter er ikke gode, siger økonom Yu Pingkang fra Huatai Securities Co. i Shenzhen til Bloomberg News.

Shanghai Composite indeks stiger 1,4 pct., og CSI 300-indekset øger med 2,0 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong samtidig ligger med et plus på 0,9 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger onsdag morgen med et plus på knap 0,2 pct. i den asiatiske handel.