Aktier: Kuglepenne og luksusvarer trak hver sin vej

Franske producenter af henholdsvis kontorartikler og luksusvarer udgjorde onsdag modpolerne i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Værst gik det for Société Bic, kendt for sine kuglepenne, der faldt med 9,1 pct. efter et svigtende salg i USA. Modsat steg luksusproducenten Kering med mærker som Gucci og Bottega Veneta i folden med 9,6 pct. efter at have fortalt om et stærkt salg i første kvartal.

Alt i mens var der onsdag en tiltagende positiv stemning på det europæiske marked, hvor Stoxx 600 endte med en stigning på 0,5 pct.

Udviklingen var blandt andet præget af, at regnskabssæsonen i fuld sving, og det med en overvægt af positive overraskelser.

- Vi er igennem omkring 25 pct. af selskabernes regnskaber, og størstedelen har slået estimaterne, siger Emmanuel Cau, global aktiestrateg hos JPMorgan, til Reuters.

- Stort set alle eurozone-data er slået ud til positiv side, og det driver opjusteringerne, fortsætter han.

Blandt de mest stigende aktier var også Fiat Chrysler, der steg 9,2 pct. på den italienske børs efter et større driftsoverskud end ventet i første kvartal. Toplinjen landede stort set som ventet.

I Storbritannien steg FTSE 100-indekset 0,2 pct., mens det tyske DAX-indeks blev løftet 0,1 pct. Franske CAC 40 steg med yderligere 0,2 pct., efter at det blev handlet til det højeste niveau i ni år som følge af Emmanuel Macrons avancement til anden runde af Frankrigs præsidentvalg.

/ritzau/FINANS