Aktier: Kraftig U-vending med Tokyo i front

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en markant positiv undertone torsdag morgen. Efterveerne efter onsdagens tilsyneladende mistolkning af udfaldet af USA's præsidentvalg giver en kraftig U-vending i især de japanske aktier, men også de øvrige markeder får en positiv behandling.

Arkivfoto: I Tokyo får investorernes humør yderligere et løft af en markant svækkelse af yen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON

Også de amerikanske futures rører på sig med stigninger på op mod 0,5 pct. torsdag morgen.

- Der vil være noget kortsigtet volatilitet efter Trumps sejr, men dette vil være a la Brexit. Resultatet er ikke så slemt som folk troede. Der kommer til at blive skattelettelser og finanspolitiske stimuli. Det vil være godt for virksomhedernes indtjening og positivt for aktier, vurderer aktiechef Joshua Crabb fra Old Mutual i Hongkong over for Bloomberg News.

I Tokyo får investorernes humør yderligere et løft af en markant svækkelse af yen.

- Vi bliver ved med at se en uventet udvikling. Hvis USA's økonomi genoplives gennem udvidede finanspolitiske lempelser og skattelettelser, vil den amerikanske rente stige, hvilket igen er et plus for japanske aktier gennem en stærkeredollar og en svagere yen, forklarer handelschef Mitsushige Akino fra Ichi Yoshi Investment Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset sendes op med 6,9 pct., mens Topix-indekset ligger med et plus på 6,0 pct.

Også de kinesiske markeder er generelt positive om end i knap så voldsom grad. Såvel Shanghai Composite-indekset som CSI- 300-indekset stiger 1,2 pct., mens børsen i Hongkong øger 2,0 pct.

På de øvrige børser ligger Taiex-indekset i Taipei med en stigning på 2,3 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks øger 2,0 pct., og Singapores Strait Times handles 1,4 pct. højere.

Børsen i Sydney lukker bøgerne med et plus i ASX-indekset på 3,3 pct.