Aktier: Kontinentet gik på weekend iført grønne klæder

Der kom fart på stigningerne blandt aktierne på det europæiske kontinent, efter at fredagens præsentation af den amerikanske jobrapport for august faldt i investorernes smag.

Læs mere
Fold sammen

For selv om jobtallene for seneste måned skuffede i forhold til økonomernes forventninger, så indeholdt rapporten samtidig en række oprevideringer for beskæftigelsestallene fra juli. Og på den baggrund blev det tolket, som om den amerikanske centralbank ikke behøver ændre i udsigterne for næste rentestigning.

Det skabte bred optimisme hos investorerne, som endte med at skyde det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks op med 2,1 pct. Derudover endte de ledende indeks på børserne i London, Frankfurt og Paris med at stige henholdsvis 2,6 pct., 1,4 pct. og 2,4 pct.

- Jobtallene var inden for rammerne af, hvad man kan tolerere. Når man har en arbejdsløshed på 4,9 pct., så kan man ikke rigtig sige, at ens økonomi er i problemer, påpeger Peter Dixon, der er aktieøkonom ved Commerzbank, over for Bloomberg News.

Blandt de europæiske selskaber var det især medicinalselskaberne, som nød godt af den positive stemning hos investorerne. Eksempelvis steg schweiziske Novartis med 2,2 pct., mens Roche, som også kommer fra alpelandet, løftede sig 2,3 pct.

Knapt så meget var der at glæde sig over længere nordpå i Tyskland, hvor producenten af forskelligt sportsudstyr Adidas faldt med 1,4 pct.

Det fulgte, efter at topchefen fra Callaway Golf Company, der er en amerikansk producent af udstyr til golfspillere, ifølge Bloomberg News havde meddelt, at man ikke vil byde på det tyske selskabs golfdivision.

/ritzau/FINANS