Aktier: Kollektiv jubelbølge sender aktierne på himmelflugt i Asien

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske investorer rider på en kollektiv jubelbølge onsdag morgen.

Tirsdagens globale stigninger forlænges af stigende optimismen omkring de kinesiske myndigheders succes med at stabiliserende fastlandet aktiemarkeder.

Og efter stigninger i 2,5 pct. klassen på Wall Street tirsdag, har de japanske investorer lagt ud med at sende de japanske aktier så massivt i vejret, at Nikkei 225 Stock Average indekset nu er tilbage i positivt territorium for året.

- Kina synes at være den store drivkraft i øjeblikket. Så længe Kina er stabil, og deres aktiemarkeder ikke er i frit fald, vil markederne generelt gå højere. Vi kan ikke udelukke mere volatilitet forud for mødet i den amerikanske centralbank i næste uge, siger chefstrateg Chris Weston fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300 indekset stiger begge 1,7 pct., mens Hongkong lægger sig i front blandt de kinesiske børser med et plus på 3,0 pct. i Hang Seng-indekset.

I Japan er der et massivt rekyl efter flere dage med sure markeder og faldende kurser. Nikkei-indekset er steget 5,5 pct. i formiddagens løb, og det er den største stigning på en enkelt dag siden marts 2011.

- Langt om længe, kan vi være vidne til en rigtig vending, siger aktiechef Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities Inc. i Tokyo til Bloomebrg News.

Det brede Topix-indeks følger godt med med en stigning på 4,8 pct.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i plus med 3,3 pct., Sydneys ASX-indeks ligger til at lukke med et plus på 1,7 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger 2,7 pct., og Singapores Straits Times begrænser stigningen til 0,4 pct.

Onsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,6-0,8 pct.