Aktier: Kølig modtagelse til TDC, Dong og Genmab

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkedet kvitterer for Dongs, Genmabs og TDC's halvårsregnskaber med en kølig modtagelse torsdag morgen. De tre selskaber ligger nederst i C20 Cap-indekset fra åbningen.

Eliteindekset er åbnet stort set uændret omkring indeks 1173,50. Torsdag var Novo Nordisks store stigning nok til at hive indekset i plus, selv om størstedelen af de danske eliteaktier faldt.

Investorernes øjne er fra åbningen rettet mod de selskabsspecifikke nyheder - og særligt på reaktionerne på både dagens og gårsdagens regnskaber.

Dong Energy-aktien falder knap 1 pct. fra åbningen. Dong havde allerede inden regnskabsaflæggelsen taget gassen af ballonen ved at offentliggøre opdaterede forventninger til helåret oven på salget af 50 pct. af det tyske havmølleprojekt Borkum Riffgrund.

Selv om de opdaterede forventninger var kendt, ligger regnskabstallene på den gode side af analytikernes estimater.

Omsætningen på 15.540 mio. kr. var et godt stykke højere end analytikernes prognose på 13.975 mio. kr. ifølge estimater fra Ritzau Estimates.

Dongs driftsresultat for de fortsættende aktiviteter på EBITDA-niveau landede på 4442 mio. kr. og var ligeledes et godt stykke bedre end estimatet på 3364 mio. kr.

I den kedelige ende af C20 Cap-indekset ligger også TDC-aktien med et minus på 1,4 pct. til 38,5 kr.

Regnskabet fra telegiganten viste en omsætning på 5051 mio. kr. i andet kvartal mod 5204 mio. kr. i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet på EBITDA-niveau faldt til 2057 mio. kr. fra 2117 mio. kr.

Begge poster lå en spids højere end analytikernes prognoser ifølge estimater fra Bloomberg News.

Teleselskabet fastholder forventningerne til 2017 og sigter dermed fortsat efter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mere end 8,2 mia. kr.

Genmab-aktien falder 1,2 pct., og ligger ligeledes i den kedelige ende af C20 Cap-indekset.

Selskabets regnskab viste efter lukketid onsdag en omsætning på 773 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 536,4 mio. kr. Resultaterne var stort set som forventet, da analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde imødeset en omsætning på 762,3 mio. kr. og et EBIT-resultat på 525,4 mio. kr.

Udover de regnskabsaktuelle C20-selskaber byder torsdagen på reaktioner på onsdagens regnskaber fra Novo Nordisk, FLSmidth og Lundbeck, der har fået analytikerne til at revidere estimater og kursmål.

Novo Nordisk-aktien stiger fra åbningen 0,2 pct. Aktionærerne i Novo Nordisk, der onsdag fik en kursgevinst på 7,9 pct. efter regnskabet for andet kvartal, har fået nyt fra blandt andre Barclays og HSBC, der har revideret kursmålene for aktien.

Interessant er også markedets reaktion på onsdagens to C20-bundpropper, FLSmidth og Lundbeck, der har fået en smule hjælp med på vejen fra analytikere, der forsigtigt har løftet kursmål for de to aktier efter regnskaberne.

FLSmidth-aktien stiger 0,4 pct., mens Lundbeck stiger 1,4 pct.