Aktier: Købstilbud sender Boconcept til tops

Boconcept har lagt sig solidt i spidsen på det danske aktiemarked, efter at møbelkæden har modtaget et købstilbud fra investeringsforvalteren 3i. Meldingen falder i et derudover ret så dødt marked præget af små udsving.

Blandt eliteaktierne i C20 Cap er kursudsvingene på mindre end en 1 pct. (Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

Blandt eliteaktierne i C20 Cap er kursudsvingene på mindre end en 1 pct. Samtidig ligger selve C20 Cap-indekset stort set stille, blot 0,03 pct. lavere end onsdag i 1054,37.

Det er i det lys, at Boconcepts købstilbud må betegnes som morgenens største aktienyhed. Aktien i møbelkæden stiger med 10,1 pct. til 495 kr. fra børsåbningen efter et købstilbud på samtlige aktier i selskabet.

Tilbuddet kommer fra det 3i-ejede Layout Bidco, der ønsker at købe B-aktierne i Boconcept for 500 kr. per aktie og samtlige unoterede A-aktier i selskabet for 615 kr. per aktie.Lukkekursen for Boconcept onsdag var 449,50 kr., og aktionærerne kan i forvejen se tilbage på et særdeles godt år, hvor aktien er mere end tredoblet i værdi. For præcis et år siden sluttede aktien således i 121,50 kr.

Møder i ECB og OPEC

Blandt C20 Cap-aktierne trædes der vande op til Den Europæiske Centralbanks rentemøde i eftermiddag. Desuden ventes aktiemarkedet at skele til Wien, hvor 13 olieministre i Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) mødes til deres ordinære halvårlige møde. Udfaldet af mødet kan muligvis påvirke olieprisen, som fortsat er på et lavt niveau.

Herhjemme kan det få indflydelse på A.P. Møller-Mærsk, hvis aktie i høj grad er påvirket af udviklingen i olieprisen. Torsdag indleder B-aktien i Mærsk med en stigning på 0,8 pct. til 8705 kr.

A.P. Møller-Mærsk er begyndt at svinge sparekniven i APM Terminals, selv om divisionen er mindre ramt af svære markeder end de andre store grene A.P. Møller-Mærsk.

»Vi skal spare 100 mio. dollar mere på driften af vores terminaler og forretninger inde i landene. Til det formål har vi intet mindre end 1280 initiativer i gang fordelt på vores globale portefølje,« siger APM Terminals-direktør Kim Fejfer til Ritzau Finans.

FLSmidths kollega gør status

FLSmidths peer amerikanske Joy Global kommer med regnskab for andet kvartal forud for børsåbningen i USA, hvilket muligvis kan påvirke den danske ingeniørkoncerns aktie.

Desuden er der i markedet spekulationer om, at FLSmidth kan være på vej ud af C20 og efter fondsbørsens snarlige opdatering vil være at finde blandt de danske sidepapirer. En anden kandidat til at ryge ud er Tryg, mens Lundbeck formentlig vil gøre comeback, skriver Børsen.

FLSmidth stiger 0,6 pct. til 239,30 kr. Tryg falder 0,1 pct. til 130,30 kr., og Lundbeck taber 0,4 pct. til 260 kr.

Nyt fra Genmab

Genmab fortsætter med at holde nyhedsgryden i kog.

Biotekselskabet, der er årets mest succesrige C20-aktie med en fremgang på næsten 33 pct. siden årsskiftet, har torsdag morgen annonceret, at partneren Novartis indleder fase 3 studier med Ofatumumab til behandling af sklerose. De første patienter vil blive optaget i studiet til september. Genmab, der i de kommende uger præsenterer flere fase 3-data fra studier med guldægget Daratumumab mod knoglemarvskræft, stiger med 0,3 pct. til 1223 kr.