Aktier: Købsrygter sætter fart på Fiat-Chrysler

Det europæiske aktiemarked er præget af stigninger mandag middag, da sidste uges konflikt mellem USA og Nordkorea er gledet en anelse i baggrunden.

Arkivfoto.  / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO BERTORELLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt selskaberne er der fokus på den italienske bilfabrikant Fiat-Chrysler, som følge af at et kinesisk selskab i juli skulle have fremlagt mindst et bud på virksomheden med en mindre præmie i forhold til den daværende aktiekurs. Det skriver branchemediet Automotive News.

Fiat-Chrysler valgte at afvise buddet på grund af prisen, men på aktiemarkedet føder historien en stigning på 4,5 pct., hvilket er nok til at sende aktien helt til tops i Stoxx 600-indekset, som samlet stiger 0,8 pct.

Udviklingen er blandt andet trukket af bankerne, som er den mest stigende sektor i Europa. Tyske Commerzbank, Unione di Banche Italiane og tyske Aareal Bank stiger 3,1-3,4 pct.

»Finansaktier er højfølsomme aktier, så når markedet er præget af udsalg, bliver de ramt ekstra hårdt. Vi ser den modsatte reaktion efterfølgende, hvor volatiliteten bliver mindre, og de cykliske aktier får medvind,« siger Caroline Simmons, der er stedfortrædende investeringschef hos UBS Wealth Management, til Reuters.

Omvendt er der pres på flere selskaber, som arbejder med udvinding af guld og sølv, der til gengæld havde en god sidste uge i lyset af konflikten mellem USA og Nordkorea.

Priserne på de gyldne råvarer falder mandag, og det rammer aktiekursen hos det britiske mineselskab Fresnillo, som falder 1,5 pct.

Danske Pandora er også at finde på jumbopladserne i Stoxx-600 indekset med et dyk på 3,1 pct. oven på en sænket anbefaling fra Carnegie, som nu har anbefalingen "hold" mod tidligere "køb".