Aktier: Klar til en positiv handelsstart

Læs mere
Fold sammen

Med udsigt til offentliggørelsen onsdag aften dansk tid af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, forholder de amerikanske aktiemarkeder sig stilfærdigt positive frem mod handelsstart onsdag eftermiddag.

Kurserne på futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks er i fremgang med 0,1 pct. for Nasdaq, 0,2 pct. for Dow Jones-indekset, mens futuren på det brede S&P-indeks stiger 0,1 pct.

Udviklingen kommer, efter at S&P-indekset tirsdag sneg sig op i rekordhøje 5299,03 efter en stigning på 0,7 pct.

Referatet ventes at bekræfte forventningerne om en amerikansk rentestigning i næste måned - mens centralbankchefen Janet Yellen i en tale tirsdag plantede en lille tvivl med advarslen mod at lade renten stige for hurtigt.

Blandt dagens få regnskabsaktuelle aktier er Deere & Co., der fremstiller landbrugs- og entreprenørmaskiner. Blandt andet de grøn-gule traktorer. Aktien stiger 4,6 pct. i formarkedet.

Derudover kan handlerne tage bestik af friske nøgletal for nytilmeldte ledige, som viste en tilgang på 239.000, eller blot 1000 færre end ventet ifølge Bloomberg News, og et fald på 1,2 pct. i ordreindgangen for varige goder i oktober. Her er der tale om en pæn skuffelse i forhold den ventede stigning på 0,3 pct.

Torsdag holder de amerikanske aktiehandlere fri på grund af thanksgiving, og fredag er der kun tale om en kort handelsdag, som lukker samtidigt med den danske aktiebørs.

/ritzau/FINANS