Aktier kl. 9.34: Fremgang over bred kam

 

Pæne stigninger over en bred kam prægede torsdag morgen de europæiske fondsbørser, hvilket også var gældende for Københavns Fondsbørs. C20-indekset åbnede 0,9 pct. højere i 490,30.

 

A.P. Møller - Mærsk åbnede 1,0 pct. højere i kurs 70.600, hvilket sker i kølvandet på onsdagens halvårspræsentation, som indeholdt positive og negative elementer. Det franske finanshus Cheuvreux hævede sit kursmål med 2000 kr. til 82.000 for APM-aktien.

 

Vestas åbnede 2,0 pct. højere i kurs 365. Vindmølleproducenten og Aalborg Universitet (AAU) skal i fem år forske i fremtidens vindenergi. Det er det mest omfattende samarbejde mellem en vindmølleproducent og et universitet.

 

FLSmidth åbnede 2,0 pct. højere i kurs 497. FLSmidth & Co. afviser enhver tanke om, at selskabet, der blandt andet bygger cementfabrikker, har budt på irakiske projekter.

 

- Det har intet på sig. Vi leverer reservedele ind i Irak, men sikkerhedssituationen er slet ikke til at sende folk ind til projekter i landet, siger kommunikationschef hos FLSmidth, Torben Seemann Hansen til RB-Børsen.

 

Carlsberg, som åbnede uændret i kurs 715, fik nyt fra bryggerigiganten InBev. InBev oplevede solid fremgang, hvilket især skyldes salgsvæksten i Sydamerika og i Central- og Østeuropa.

 

Novo Nordisk, som åbnede 0,5 pct. højere i kurs 604, fik også konkurrentnyt. Verdens største medicinalkoncern Pfizer skærer ned i produktionen af Exubera, som er insulin i inhalatorform, idet produktet ikke sælger så godt som ventet. Det skriver netavisen The Business. Analytikere har forudsagt et årligt salg på 2 mia. dollar af insulinsprayen, men i andet kvartal lå salget på blot 4 mio. dollar.

 

Rockwool, som onsdag imponerede med sin halvårspræsentation, åbnede 2,0 pct. lavere i kurs 1966. Rockwool venter en lidt lavere omsætningsvækst i 2. halvår end i 1. halvår, men det skal ses i lyset af et meget stærkt 2. halvår 2006. Det sagde koncerndirektør (CFO), Gilles Maria.

 

- Sidste år var 2. halvår rigtig godt, og vi udnyttede vores kapacitet fuldt ud. Derfor kan vi ikke vente så høj vækst i 2. halvår 2007, og de 22 pct. er i god balance med det, vi så i 1. halvår, sagde Gilles Maria.

 

Blandt sidepapirerne er der fokus på Parken Sport & Entertainment, som ikke kommer med i den lukrative Champions League i denne omgang. Det skete efter et 0-1 nederlag på hjemmebane mod portugisiske Benfica og dermed et exit for FCK. Parken Sport & Entertainment faldt 2,9 pct. til kurs 1554.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )