Aktier kl. 9.34: Alle C20-medlemmer blinker rødt

 

En sur stemning spredte sig onsdag morgen ud over Europa. Endnu en gang begyndte det i USA, idet de vedvarende kreditbekymringer blev kombineret med et svagt regnskab fra detailgiganten Wal-Mart, hvilket stillede spørgsmålstegn ved forbrugernes styrke. C20-indekset åbnede 1,1 pct. lavere i 478,83, idet alle C20-medlemmer oplevede kursfald i den indledende handel.

 

- Vi har set USA falde uafbrudt siden de europæiske markeder lukkede tirsdag, og faldene er fortsat i Japan og Fjernøsten, udtalte chefrådgiver hos Nordea, Bjarke Østergaard, til RB-Børsen.

 

Regnskabsaktuelle Lundbeck smed 2,9 pct. til kurs 133 i det sure aktiemarked. Lundbeck overgik analytikerprognosen på indtjeningssiden, og overskuddet på driften (EBIT) er forbedret markant til 692 mio. kr. fra 269 mio. kr. , det er også 88 mio. kr. højere end RB-Børsens konsensusestimat. Lundbeck fastholder forventningen om et resultat af den primære drift på over 2,5 mia. kr. Lundbeck skifter ud i toppen. Både formanden og direktøren bliver skiftet ud inden for de næste to år.

 

- Der var ikke de store overraskelser i regnskabet. Generelt var EBIT-marginen bedre end jeg havde ventet. Udviklingen i produktions- og distributionsomkostninger tyder på, selskabet har styr på de poster, sagde Rune Dahl til RB-Børsen.

 

Næststørste fald i C20-regi skulle findes hos vindmølleproducenten Vestas, som tabte 2,6 pct. til kurs 333.

 

GN Store Nord, som åbnede 0,9 pct. lavere i kurs 56, ventes at aflægge regnskab ved 13-tiden. I sidste uge stoppede de tyske myndigheder salget af GN Resound til schweiziske Sonova (tidligere Phonak). Det altoverskyggende emne er GN Store Nords næste træk og eventuelt hvilke muligheder, der arbejdes på med de alternative købere til Resound.

 

Sydbank tabte 2,1 pct. til kurs 253,5 efter tirsdagens fald på 1,0 pct. Sydbank aflagde onsdag halvårsregnskab, som indeholdt en markant opjustering af helårsprognosen. Dagbladet Børsen satte onsdag morgen fokus på banksektoren, idet avisen skriver, at Sydbank er helt i top. Danske Bank skraber bunden. Sådan er situationen, når man sammenligner deres lønsomhed. Danske Bank åbnede 0,9 pct. lavere i kurs 218,5.

 

Flere regionalbanker er regnskabsaktuelle senere i dag, hvor Spar Nord Bank og Amagerbanken er de to mest prominent i flokken. Amagerbanken åbnede 1,4 pct. lavere i kurs 322, mens Spar Nord Bank åbnede 1,5 pct. lavere i kurs 131.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )