Aktier kl. 9.30: Positiv stemning spredte sig

 

En god stemning havde mandag morgen indfundet sig på de europæiske aktiemarkeder, hvilket også satte skub i de danske aktier. C20-indekset åbnede 0,8 pct. højere i kurs 495,42. De britiske markeder er lukket grundet helligdag.

 

Produkttankrederiet D/S Torm oplevede massiv kursfremgang, idet aktien åbnede 4,2 pct. højere i kurs 225. Den cykliske containerrederiaktie A.P. Møller - Mærsk udnyttede stemning ved en kursfremgang på 1,7 pct. til kurs 70.400. Danmarks største erhvervsvirksomhed er regnskabsaktuel på onsdag, mens D/S Torm aflægger regnskab på fredag.

 

FLSmidth fortsatte den gode stil og åbnede 0,6 pct. højere i kurs 490. FLSmidth har oplevet solid kursfremgang siden onsdag, da selskabet præsenterede sit halvårsregnskab.

 

Lundbeck åbnede 1,2 pct. højere i kurs 130. Medicinalkoncernen er i søgelyset, efter at Dagbladet Børsen mandag skriver, at Lundbeck vil satse bredere og nu vil ind på markedet for smertebehandling, siger Per Wold-Olsen, der brat har afløst Flemming Lindeløv, som fredag trak sig fra formandsposten. Fredag roste Danske Equities analytiker Martin Parkhøi formandsrokaden.

 

- Det er en fornuftig beslutning, men det er også en ventet beslutning. Det er klart, at den kommunikation, der har været i pressen, har skabt noget usikkerhed. Og som jeg tidligere har udtalt, så har Lindeløv nok haft hovedansvaret for det og den usikkerhed, det har skabt. Det er positivt for selskabet, at han går af nu, siger analytiker Martin Parkhøi fra Danske Equities til RB-Børsen.

 

Novo Nordisk, som åbnede uændret i kurs 612, begynder en retssag vedr. et plagiat. En kinesisk piratkopist har i årevis kopieret og solgt Novo-præparater. Novo vurderer at have tabt "signifikante" markedsandele og indleder nu en langvarig retssag. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

 

Isoleringskoncernen Rockwool lå med en af de største stigninger på Københavns Fondsbørs og lå 3,0 pct. højere i kurs 1885. I den modsatte ende af skalaen lå Sanistål, som tabte 2,6 pct. til kurs 925.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )