Aktier kl. 9.30: Lille bitte fremgang

 

De europæiske aktiemarkeder var mandag morgen ramt af sommerstemning, og det gav ganske små udsving. På Københavns Fondsbørs var det samme tendens, investorerne kunne finde, og C20-indekset åbnede 0,05 pct. højere i 505,93, efter at C20-indekset fredag lukkede i rekord for anden dag i træk.

 

Novo Nordisk, som åbnede 0,7 pct. lavere i kurs 591, fik sænket sin anbefaling hos JP Morgan. Det amerikanske finanshus sænkede sin anbefaling på til "neutral" fra "overvægt". Kursmålet blev dog hævet til 614 fra 580. Novo Nordisk-investorerne fik også nyt fra de amerikanske kanter. Medicinalkoncernen fremlagde i sidste uge resultater fra sine prækliniske forsøg med den langtidsvirkende Novoseven-variant - faktor VIIa. Det fremgår af de amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA's) hjemmeside.

 

Investorerne i transportkoncernen DSV har sat næsen op efter en opjustering i forbindelse med DSVs halvårsregnskab om tre uger. Det mener Nordea, der også ser et stort potentiale i aktien fremadrettet. DSV åbnede 0,2 pct. lavere i kurs 120,5.

 

- Vi ser i DSV en yderst stærk vækstaktie og vurderer investorerne begynder at sætte næsen op efter en opjustering i forbindelse med halvårsregnskabet om 3 uger. Vi er klart positive på aktien på både kort og lang sigt, skriver Nordea Markets.

 

A.P. Møller - Mærsk fik ekstra opmærksomhed efter flere dages rekordtur. APM's B-aktien lå uændret i kurs 73.700.

 

Danisco har købt egne aktier for 67,8 mio. kr., meddeler selskabet. Dermed ejer det 0,85 pct. eller 162.000 styk egne aktier. Danisco åbnede 0,4 pct. lavere i kurs 418.

 

I C20-regi lå Topdanmark øverst på topscorerlisten med en fremgang på 1,1 pct. til kurs 191. Blandt sidepapirerne kom Roskilde Bank rigtigt godt fra mandagens første handel, og regionalbanken steg 4,6 pct. til kurs 616. Det skete uden, at der var nævneværdigt nyt til investorerne.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )