Aktier kl. 9.30: C20-indekset blev trukket højere

 

De danske investorer vågnede mandag op til små plusser. C20-indekset åbnede 0,3 pct. højere i 513,70, og elite-indekset ligger dermed i rekordområde. På de store europæiske fondsbørser oplevede investorerne små stigninger.

 

A.P. Møller - Mærsk holder sig ganske tæt på sit rekordniveau og åbnede 0,4 pct. højere i kurs 74.600. A.P. Møller - Mærsk får opmærksomhed i en artikel i Berlingske Business, som mandag morgen skriver, at højere fragtrater og den boomende Kina-eksport driver aktiekursen højere. En stigning på en procent i fragtraterne betyder et plus på bundlinjen på en mia. kr.

 

Ruten Indus Express, som en række konkurrerende rederier til Maersk Line startede for lidt over et år siden, bliver nu lukket som følge af et kollaps i fragtraterne på handelsruten mellem Indien og USA' østkyst. Det skriver onlineavisen Trans-Pacific Maritime (TPM) Asia.

 

DSV åbnede uændret i kurs 122,3. Den schweiziske logistikkoncern Kuehne & Nagel, der er konkurrent til DSV, aflagde mandag morgen regnskab for andet kvartal, som viste en omsætningsfremgang på 16 pct. til 5,1 mia. franc. Indtægterne steg knap 27 pct. til 135,1 mio. schweiziske franc. Den gode udvikling ventes at fortsætte i andet halvår. Direktør Klaus-Michael Kuehne udtalte, at Kuehne & Nagel er interesseret i at opkøbe transportselskaber i Storbritannien, Tyskland og Frankrig for 600 mio. schweiziske franc.

 

Investorerne i Novo Nordisk og Lundbeck fik dårligt nyt fra en analyse udarbejdet af Standard og Poor's. Novo Nordisk skal indstille sig på at blive presset fra en uventet kant, nemlig kopiproducenterne. Lundbeck, der gerne vil købe virksomheder, kommer til at betale mange penge for eventuelle opkøb. Novo Nordisk åbnede uændret i kurs 595, mens Lundbeck åbnede 1,0 pct. højere i kurs 146.

 

Blandt sidepapirerne kom Sjælsø Gruppen skidt fra start og åbnede 3,3 pct. lavere i kurs 222. Det skete, uden at investorerne fik nyheder via fondsbørsen fra Sjælsø Gruppen.

 

Rederiet Erria, som er noteret på AMP minibørsen, er begyndt at forberede sig på en børsnotering hos Københavns Fondsbørs. Rederiet har sat Danske Bank på sagen. Det skriver dagbladet Børsen. Rederiet råder over 40 container- og kemikalietankskibe.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )