Aktier kl. 13.55: C20-aktierne taber momentum

Pusten er røget lidt ud af den positive tendens, som C20 oplevede fra morgenstunden. Indekset, som lå over 2 pct. oppe, er over middag faldet tilbage til en stigning på 1,3 pct. til 255,14. Bankerne og Carlsberg stadig er med til at holde hånden under middagens stigning.

Bankerne ligger stadig i positivt territorium, men de er gået markant tilbage siden morgenstundens solide stigninger. Nordea, som er blevet sænket til "neutral" af finanshuset Carnegie, handles over middag 3 pct. højere i 31,2. Danske Bank stiger 2,3 pct. til 56,5 kr., mens Jyske Bank taber 3,4 pct. til 142.

Carlsberg ligger stadig pænt med i svinget, og aktien stiger 2,2 pct. til kurs 177,8. Bryggeriets topchef pointerer over for Jyllands-Posten, at Carlsberg ikke er mærket af finanskrisen. Jørgen Buhl Rasmussen bemærker, at bryggeriet alligevel holder et vågent med på udviklingen i samfundsøkonomien, men også at Carlsberg ville have meddelt fondsbørsen, hvis der var betydelige forandringer i forbindelse med forretningsudviklingen.

- Carlsberg-aktien er understøttet af meldingerne i Jyllands-Posten. Vi oplevede i onsdags, at Carlsberg-aktien kunne tiltrække flere store udenlandske købere, og Carlsberg er grundet sin store eksponering i Rusland koblet op på olieprisen og rublen, udtaler aktiehandler Henrik Aagaard fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Der er kommet nye og interessante informationer frem om Lundbecks potentielle depressionsmiddel Lu AA21004, som er udset til at blive efterfølgeren til medicinalkoncernens storsællert Cipralex, der i USA sælges under navnet Lexapro. De nye informationer understøtter, at produktet tegner meget lovende. Det vurderer analytiker Peter B. Andersen fra Jyske Bank efter at have deltaget i Lundbecks analytikerdag i London onsdag, hvor der var fokus på selskabets potentielle midler til behandling af depressioner. Tilmed hæver det franske finanshuset Exane sin anbefaling på Lundbeck-aktien til "Neutral" fra negative "Underperform". Lundbeck ligger over middag 3,1 pct. højere i 123,3.

Der er kommet øget fokus på en ældre nedjustering fra Citigroup af den danske insulinproducent Novo Nordisk. Citigroup ændrede sin anbefaling af aktien den 13. januar 2009 fra "hold" til "sælg". Novo Nordisk falder over middag 2,2 pct. til 291,5 kr.

Artikler i BT og Berlingske Tidende om problemer i Parken Sport & Entertainment sender over middag aktien ned med 11,2 pct. til kurs 435. Finanskrisen har ramt Parken Sport & Entertainment hårdt, vurderer to uafhængige revisorer, som Berlingske Business har fået til at kigge på regnskaberne i underholdnings- og ejendomsselskabet.

- Parken Sport & Entertainments fremtid er forbundet med usikkerhed, for de har formentlig ikke styrken til at stå imod en krise. De har investeret voldsomt for lånte midler de senere år, og det giver bagslag nu. Deres forretning er i flere tilfælde lig med et kasino, hvor gevinsten er usikker, siger statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev til Berlingske.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )