Aktier kl. 13.00: Nordea fortsætter til tops

Morgenstundens positive stemning fortsætter over middag med finansaktierne i front. Det er stadig positivt nyt om den øgede hjælpepakke til den amerikanske økonomi, som ligger til grund for den brede positive stemning. Ellers nyder finanssektoren godt af positive rygter fra den tyske storbank Deutche Bank. C20 ligger over middag 1,9 pct. højere i 258,22.

Finansaktierne fortsætter med solide stigninger over middag, hvor Nordea stadig ligger i front med en 10 pct. stigning til kurs 33,9 kr., mens Danske Bank løftes 4 pct. til kurs 58,8.

- Det er en generel positiv stemning, som florerer i finanssektoren onsdag. Der kører rygter i markedet om, at Deutsche Bank skulle have kreeret et overskud i januar måned på godt 1 mia. euro, hvilket er med til at få banker som Deutsche Bank, britiske Barclays, og skotske Royal Bank of Scotland til at stige med 12-18 pct., udtaler aktiehandler Michael Lyngsø i Jyske Bank.

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede Maersk Container Industri (MCI) bliver hårdt ramt af den globale finansielle krise. Derfor lukker selskabet sin containerfabrik i Dongguan i Kina i januar og februar, da alle medarbejdere er blevet sendt på to måneders betalt ferie. Det skriver nyhedsbrevet news2biz China. A.P. Møller - Mærsk stiger 3,7 pct. til 28.300 kr.

- Vi kan se, at produktionen bliver mindre i år, og derfor har vi lukket fabrikken i de to måneder og har sendt de ansatte hjem med løn. Det er første gang, det er sket for os, men tørlastcontainerproduktion er i dag tæt på nul som resultat af finanskrisen, siger Peter Krogh Nymand, der er direktør hos Maersk Container Industri.

Gruppen af spanske investorer, Catalana D'Iniciatives, er klar med buddet på det SAS-ejede Spanair i slutningen af denne uge. Det siger en talsmand for gruppen til nyhedsbureauet Reuters. Catalana D'Iniciatives og SAS underskrev i december en foreløbig aftale om salget. Tilmed var der konkurrentnyt fra spanske Iberia, som kom ud af 2008 med et overskud, der var 90 pct. lavere end i 2007. Stigende brændstofomkostninger belaster bundlinien voldsomt. Det oplyste Iberia i en foreløbig meddelelse, skriver Bloomberg News. SAS stiger 7,9 pct. til 31,4 kr.

Selvom ekspansion gennem opkøb er en del af NKT's strategi, og selskabet har økonomisk råderum til at gøre det, så har NKT Holding ikke nogen akkvisitioner i kikkerten. Det siger NKT's administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang, til RB-Børsen. NKT stiger 3,1 pct. til 118 kr.

- Vi går med livrem og seler, og derfor går vi ikke ud og køber nu, siger han. Direktøren pointerer samtidig, at organisationen er gearet noget mindre end det anbefalede maksimum, hvilket betyder, at den er i stand til at købe op, men at NKT ikke har voldsomt meget appetit på det i øjeblikket. Vi har fokus andre steder. Der er grænser for, hvad en organisation kan kapere. Det er derfor, vi investerer i organisk vækst, siger Thomas Hofman-Bang.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )