Aktier kl. 13.00: FLSmidth og G4S i front

 

De danske aktier kunne torsdag middag ikke holde morgenens fremgang. Således lå C20-indekset 0,5 pct. lavere i 506,64 med APM som primus motor bag faldet. FLSmidth solede sig i eliteindeksets klart største fremgang efter positivt regnskab fra en konkurrent, mens G4S tiltrak sig opmærksomhed efter opkøbsrygter.

 

FLSmidth oplevede solid fremgang og steg 3,0 pct. til kurs 499. Investorerne fik nyt fra den lukrative mineralbranche, idet den finske konkurrent Metso aflagde regnskab for andet kvartal. Finske Metso havde et fantastisk 2. kvartal i divisionen, der leverer anlæg til mineralindustrien. Samtidig vurderer ledelsen, at de favorable markedsvilkår holder i hele 2008. FLSmidth er repræsenteret i branchen via det hurtigt voksende datterselskab FFE Minerals.

 

G4S smed morgenstundens fremgang på mere end 6 pct. og lå "kun" 2,9 pct. højere i kurs 25. I den tidlige handel florerede der rygter om, at en kapitalfond skulle være interesseret i den britiske vagt- og sikkerhedsvirksomhed G4S. Det bekræftede en handler over for RB-Børsen. Senere afviste kapitalfonden Permira, at den er interesseret i G4S.

 

Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon aflagde kvartalsregnskab onsdag, efter det danske marked lukkede. Suzlon skuffede fælt med kvartal, hvor overskuddet faldt 54 pct. Suzlon-aktien tabte godt og vel 6 pct. i nattens handel. Desuden var der nyt fra den tyske konkurrent Repower, der har modtaget en amerikansk ordre på 44 vindmøller med en samlet kapacitet på 88 MW. Vestas-aktien lå over middag 0,4 pct. højere i kurs 378.

 

A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt 1,6 pct. til kurs 72.500. Det hollandske luftfartsselskab KLM vil igen forsøge at købe APM's halvdel af Martin Air. Det sker ifølge Airline Business, efter at Martin Air har valgt at trække sig fra markedet for kortere fritidsrejser. Netop aktiviteter på det område fik EU's konkurrencemyndigheder til at trække i håndbremsen i 1998, da KLM sidst prøvede at overtage halvdelen, der dengang var ejet af P&O Nedloyd.

 

A.P. Møller - Mærsk-konkurrenten Cosco, der er Kinas og Asiens største containerrederi, venter en "markant transaktion", sandsynligvis et køb af moderkoncernens tørlastrederidivision. Købet ventes finansieret med en aktieemission, og China Cosco Holding har standset handlen med sine aktier på børserne i Hongkong og Shanghai, skriver Bloomberg News. Inden suspenderingen lå Cosco-aktien med en fremgang på mere end 5 pct.

 

Novo Nordisk, der over middag lå 0,5 pct. lavere i kurs 587, har fået de amerikanske myndigheders godkendelse af en ny formulering af den færdigblandede insulin Novolog. Det fremgår af FDA's hjemmeside. Der er tale om insulinblandingen Novolog 70/30, hvor blandt andet stoffet mannitol fremover vil være erstattet af glycerol, hvilket øger stabiliteten i fremstillingsprocessen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )