Aktier kl. 13.00: C20 oplever yderligere værdifremgang

 

Fremdriften i C20-indekset fortsatte og elite-indekset lå over middag 0,3 pct. højere i 512,74. Det skete, efter at de seneste fem dage har budt på C20-rekorder. De europæiske investorer oplevede ligeledes solid fremgang, efter at en række internationale regnskaber viste sig fra den pæne side.

 

Nordea, som lå 0,8 pct. højere i kurs 92, aflagde torsdag morgen halvårsregnskab, der overraskede positivt på både top- og bundlinjen. Nordea fastholder sine tidligere opstillede prognose for 2007, men pointerer, at banken venter fortsat stærk vækst i andet halvår. Nordea venter i helåret 2007 en vækst i indtægterne, som ligger 3-4 procentpoint over væksten i omkostningerne.

 

- Det går fornuftigt over hele linien. Det er stort set samme billede, som vi så hos Handelsbanken i går. God vækst og lave tab på udlån. Det er et stærkt regnskab, hvor nettorente- og gebyrindtægterne er en lille spids bedre end ventet, sagde Claus Højmark Jensen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

Ved middagstid aflagde den svenske storbank SEB regnskab for andet kvartal, hvilket affødte et lille kursløft i storbankens aktier. Danske Bank lå 0,6 pct. højere i kurs 237,8, mens Sydbank steg 1,9 pct. til kurs 272.

 

Danisco-aktien steg 0,6 pct. til kurs 418,5. Daniscos sukkeraktiviteter er i fokus efter rygter om den tyske konkurrent Südzucker. Ifølge European Marketscope går der i markedet rygter om, at det chilensk-baserede selskab Empresas Iansas vil fremsætte et købstilbud på 4,87 mia. euro til den tyske sukkergigants aktionærer. Sudzucker har i øjeblikket en markedsværdi på 3,1 mia. euro. Suedzucker lå torsdag godt 3 pct. højere.

 

Novozymes lå 1,6 pct. lavere i kurs 683. Producenten af industrielle enzymer fik torsdag morgen nedjusteret sin anbefaling hos Cheuvreux. Finanshuset anbefaling blev sænket til "underperform" fra "outperform". Novozymes har den seneste måned oplevet markante kursstigninger.

 

SAS steg 0,8 pct. til kurs 133. Lufthansa og det portugisiske luftfartsselskab TAP er interesseret i at byde på SAS' spanske flyselskab Spanair. Det skriver avisen Negocio ifølge Bloomberg News.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )