Aktier kl. 12.56: C20 ramt af amerikanske bekymringer

 

De danske aktier holdte onsdag middag fast i kursfaldende, om end nedgangen var i et mindre omfang end i de andre europæiske og især nordiske lande. C20-indekset lå over middag 1,1 pct. lavere i 494,16. Det er fortsat bekymringerne for det amerikanske kreditmarked, som presser aktierne. Aktierne i GN Store Nord faldt markant inden der er kommet nyt fra onsdagens tyske høring, mens Novo steg i det sure marked foruden for fredagens regnskabsaflæggelse.

 

GN Store Nord blev hårdt ramt, og aktien smed 4,6 pct. til 62,0. Investorernes opmærksomhed er rettet mod den tyske appelretssag om GN Resound-salget, som er begyndt onsdag kl. 11.00.

 

- Retssagen er åben, hvilket er kutyme i Tyskland. GN Store Nord og Phonak havde ellers bedt om en lukket retssag, idet indikationer kan påvirke selskabernes aktier. Der er ikke kommet afgørende nyt fra sagen. Vi venter, at retten vil bruge 3-5 uger på, at finde en afgørelse, hvor GN Store Nord tidligere har spået om en afgørelse inden september, udtaler senior aktiehandler Claus Thestrup fra Handelsbanken til RB-Børsen. Claus Thestrup hæfter sig ved, at GN-aktien tager et dyk, efter at retssagen begyndte ved 11-tiden, hvor investeringsbankerne Lehman Brothers og Glitnir var de store sælgere.

 

Novo Nordisk lå 1,0 pct. højere i kurs 581. Sanofi-Aventis aflagde regnskab for andet kvartal. Sanofi-Aventis' regnskab viste, at salget af Lantus er steget 26,1 pct. til 503 mio. euro. i kvartalet. Lantus er en langtidsvirkende insulinanalog, som kæmper om markedsandel med Novos Levemir. Selskabets samlede regnskab for første halvår af 2007 skuffede og indeholdt et faldende overskud.

 

Eli Lillys regnskab fra sidste uge og onsdagens regnskab fra Sanofi-Aventis understøtter formodningerne om en markant vækst i diabetesmarkedet, og det giver genlyd på aktiekursen hos Novo Nordisk.

 

- Sanofi-Aventis' salg af Lantus (langtidsvirkende insulinanalog, red.) var bedre end ventet og sammenholdt med at også Eli Lilly viste pæn fremgang i diabetes-behandling tyder på, at markedet vokser mere end estimeret, vurderer en aktiehandler over for RB-Børsen.

 

Sydbank lå ned næststørste fald i C20-regi og tabte 3,4 pct. til kurs 269. Danske Bank tabte 0,9 pct. til 229,3, mens Nordea smed 2,3 pct. til kurs 86. Nordea-spekulationerne poppede tirsdag op til overfladen, efter at den norske storbank DnB Nor ikke vil udelukke et bud eller fusion med Nordea. Det skrev Dagens Industri i tirsdags.

 

SAS lå 2,0 pct. lavere i kurs 128. Berlingske Business skriver onsdag morgen, at der er udsigt til mangel på piloter grundet den voksende flytrafik kombineret med få nyuddannet piloter.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )