Aktier kl. 12.52: Stigningerne blev reduceret

 

Efter en solid fremgang i torsdagens første handel blev stigningen reduceret i løbet af formiddagen. Over middag lå C20-indekset 0,3 pct. højere i 487,15, efter at C20-medlemmerne lå med uensartede udsving.

 

FLSmidth lå med største fremgang i C20-regi og steg 2,4 pct. til kurs 499. FLSmidth & Co. afviser enhver tanke om, at selskabet, der hovedsagligt bygger cementfabrikker, har budt på irakiske projekter.

 

- Det har intet på sig. Vi leverer reservedele ind i Irak, men sikkerhedssituationen er slet ikke til at sende folk ind til projekter i landet, siger kommunikationschef Torben Seemann Hansen fra FLSmidth til RB-Børsen.

 

Lundbeck lå 0,6 pct. lavere i kurs 127,3. Paion har opsagt samarbejdsaftalen med Forest Laboratories om Desmoteplase, skriver Bloomberg News. Selskabet overvejer i øjeblikket om det skal få konsekvenser for samarbejdsaftalen med Lundbeck.

 

A.P. Møller - Mærsk lå 0,4 pct. højere i kurs 70.200, hvilket sker i kølvandet på onsdagens halvårspræsentation, som indeholdt positive og negative elementer. Det franske finanshus Cheuvreux hævede sit kursmål med 2000 kr. til 82.000.

 

Vestas lå 0,6 pct. højere i kurs 355,5. Vindmølleproducenten og Aalborg Universitet (AAU) skal i fem år forske i fremtidens vindenergi. Det er det mest omfattende samarbejde mellem en vindmølleproducent og et universitet.

 

Novo Nordisk tabte 0,5 pct. til kurs 598. Amerikanske Pfizer skærer ned i sin produktion af Exubera, der er insulin i inhalatorform, idet produktet ikke sælger så godt som ventet. Det skriver netavisen The Business. Analytikere har forudsagt et årligt salg på 2 mia. dollar af insulinsprayen, men i andet kvartal lå salget på blot 4 mio. dollar.

 

Rockwool, som onsdag imponerede med sin halvårspræsentation, lå 3,1 pct. lavere i kurs 1944. Rockwool venter en lidt lavere omsætningsvækst i 2. halvår end i 1. halvår, men det skal ses i lyset af et meget stærkt 2. halvår 2006. Det sagde koncerndirektør (CFO), Gilles Maria.

 

- Sidste år var 2. halvår rigtig godt, og vi udnyttede vores kapacitet fuldt ud. Derfor kan vi ikke vente så høj vækst i 2. halvår 2007, og de 22 pct. er i god balance med det, vi så i 1. halvår, sagde Gilles Maria.

 

Aktierne i Rockwool nedjusteres til "hold" fra "akkumuler" af Danske Equities, da aktien er steget mere end 100 pct. i år. Kursmålet på aktien løftes til 2100 fra 1700.

 

Blandt sidepapirerne er der fokus på Parken Sport & Entertainment, som ikke kommer med i den lukrative Champions League i denne omgang. Det skete efter et 0-1 nederlag på hjemmebane mod portugisiske Benfica og dermed et exit for FCK. Parken Sport & Entertainment faldt 4,7 pct. til kurs 1525.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )