Aktier kl. 12.52: Danske Bank, Novozymes og SAS skuffede

 

De danske aktier fortsatte tirsdag over middag i morgenens sure stemning sammen med de tre store europæiske indeks, som lå med tab omkring 1,5 pct. Således faldt C20-indekset betydelige 1,7 pct. til 494,98 med Novozymes, som den største taber efter koncernens halvårsregnskab. Danske Bank og SAS kom ligeledes med regnskaber, der skuffede investorerne.

 

Danske Bank faldt 3,1 pct. til kurs 224,8. Danmarks største bank aflagde halvårsregnskab, der kom ind lige under markedets forventninger. Danske Bank opnåede et resultat før skat på 10.062 mio. kr. i første halvår 2007, hvilket var 471 mio. kr. bedre end i første halvår året før, men lavere end analytikerne havde ventet. De havde således ventet et resultat før skat på knap 10,3 mia. kr. Resultatet efter skat blev bedre end ventet som følge af den nye erhvervsskattepakke og på den baggrund opjusterede Danske Bank forventningerne til helåret.

 

- Det er lidt under konsensus og måske en spids lavere end vores forventninger. Banken opjusterer, men det er primært som følge af den nye skattelovgivning. Det er derfor, vi ser den falder i et i forvejen surt marked, sagde senior account manager Martin Munk fra Jyske Markets til RB-Børsen.

 

Novozymes lå over middag 4,0 pct. lavere i kurs 672 efter regnskabet. Novozymes steg onsdag markante 6,4 pct. I halvårsregnskabet fastholder Novozymes forventningerne til driftsoverskuddet, mens forventningerne til årets overskud efter skat opjusteres grundet mindre skattebetalinger. Novozymes' regnskabstal for omsætningen, og indtjeningen lå stort set på linje med analytikerprognoserne.

 

- Markedet har store forventninger til Novozymes og er vant til, at selskabet slår forventningerne. Både omsætningen og nettooverskuddet er helt som ventet. Det er et solidt resultat, men når det er sagt, havde markedet nok sat næsen op efter en opjustering, der ikke bare skyldes lavere skattebetaling, sagde chef for sales trading Mads Zink fra Danske Markets til RB-Børsen.

 

SAS, der faldt 5,6 pct. til kurs 119, aflagde halvårsregnskab. SAS skuffede investorerne med indtjenings- og omsætningstallene. SAS venter fortsat pæn passagervækst på de fleste markeder og ser ikke tegn på konjunkturafmatning. Der er dog fortsat usikkerhed om vækst, konkurrence og brændstofpriser.

 

- Effekten af strejker, udgifter til joint venturet med Lufthansa samt resultatet i SAS Airlines er de primære forklaringer på regnskabsskuffelsen, sagde analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

FLSmidth skal som ventet levere en produktionslinie til Syrien. Ordren har en værdi på 840 mio. kr. og vil bidrage positivt til indtjeningen frem til 2009. Cementfabriksproducenten lå over middag 1,2 pct. lavere i kurs 454.

 

GN Store Nord steg 1,3 pct. til kurs 59,8, hvilket var klart det største i C20-regi. Det skete, efter at Jyske Bank i en kommentar sagde, at fremtiden for GN Resound vil være afklaret inden oktober.

 

Finanshusene reagerede på onsdagens positive regnskab fra Carlsberg. Således løftede S&P Equity kursmålet til 625 kr. fra 547 kr., mens ING opjusterede kursmålet til 683 kr. fra 639 med anbefalingen "hold". Bryggeriaktien faldt 3,4 pct. lavere i kurs 693.

 

Der var massive tab til flere virksomheder på fondsbørsen. Således lå Lundbeck over middag 4,2 pct. lavere i kurs 130,8, mens D/S Norden tabte 5,5 pct. til krus 429,5.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )