Aktier kl. 12.50: Tilbagegang prægede billedet

 

Investorerne oplevede fredag over middag en sur stemning på Københavns Fondsbørs, mens de europæiske fondsbørser oplevede mere moderate fald. FLSmidth og Lundbeck var blandt de få C20-medlemmer, der oplevede kursfremgang. Alt i alt blev det til et C20-fald på 0,6 pct. til 488,09.

 

FLSmidth lå flotte 2,3 pct. højere i kurs 484,5, efter at aktien begyndte dagen med kursfald. FLSmidth, som aflagde onsdag regnskab, fik støtte fra Alm. Brand Henton, som hævede sit kursmål på FLSmidth-aktien med 50 kr. til 550 kr. Alm. Brand Henton skriver, at FLSmidth overraskede positivt i sin halvårspræsentation trods høje forventninger til selskabet.

 

Lundbeck-aktien lå 0,8 pct. højere i kurs 127,5. Bestyrelseformand Flemming Lindeløv valgte fredag, at fratræde sit hverv som formand og træde ud af Lundbecks bestyrelse fra dags dato for at skabe ro om selskabet.

 

- Det er en fornuftig beslutning, men det er også en ventet beslutning. Det er klart, at den kommunikation, der har været i pressen, har skabt noget usikkerhed. Og som jeg tidligere har udtalt, så har Lindeløv nok haft hovedansvaret for det og den usikkerhed, det har skabt. Det er positivt for selskabet, at han går af nu, sagde analytiker Martin Parkhøi fra Danske Bank til RB-Børsen.

 

Den opblomstrende globale kreditbekymring lagde et ekstra tryk på banksektorens aktier. Danske Bank lå 2,7 pct. lavere i kurs 223,5, mens Nordea-aktien tabte 1,2 pct. til 84,8.

 

Thrane & Thrane, som lå 0,1 pct. lavere i kurs 354,5, aflagde regnskab for første kvartal, inden fondsbørsen slog dørene op. Thrane & Thrane har oplevet en stor ordreindgang i de to seneste kvartaler, hvilket har affødt en væsentlig fremgang i ordrebøgerne. Thrane & Thranes omsætning steg godt 27 pct. til 251,4, mens driftsindtjeningen steg 44 pct. til 17,5 mio. kr. for kvartalet. Selskabet gentog de tidligere opstillede helårsprognoser og venter en omsætning på 1,35 mia. kr. med en driftsmarginal på 15 pct.

 

Harboes Bryggeri aflagde regnskab torsdag kl. 16.45, hvilket affødte et kursdyk på 8,6 pct. En våd sommer, øgede råvareomkostninger og øgede konkurrence var årsagerne til en massiv nedjustering. Danske Equities sænkede sit kursmål på Harboes-aktien til 160 kr. pr. aktie fra tidligere 175. kr. og gentog sin hold-anbefaling. Harboes Bryggeri lå 4,0 pct. højere i kurs 156.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )