Aktier kl. 12.50: Fortsat faldende kurser

 

Det var fortsat de negative trends, der fredag middag prægede det danske aktiemarked, efter at handlen var blevet indledt med massive kursfald. Samme tendens viste de toneangivende europæiske fondsbørser, hvor de røde farver havde overtaget. C20-indekset lå 0,5 pct. lavere i 455,3. I en blottet nyhedsstrøm udmærkede FLSmidth sig med sin kapitalmarkedsdag.

 

FLSmidth lå 0,1 pct. lavere i kurs 374. FLS holder kapitalmarkedsdag i London med fokus på datterselskabet FFE Minerals. Det kraftigt voksende datterselskab, FFE Minerals, nyder godt af, at mineindustrien oplever det største vækstboom i historien, skrev FLSmidth. Vigtigste vækstdriver er den voldsomme vækst i kinesiske økonomi, hvilket kombineres med tidligere "underinvesteringer" i minebranchen. FFE Minerals venter, at det nuværende forretningsmiljø med anlægskapitalinvesteringer (CAPEX) i mineindustrien kan fortsætte i 3-5 år. Der ventes en omsætning i 2006 på over 3 mia. kr. og totredjedele af omsætningen ventes at komme fra nye markeder. Driftsmarginalen (EBIT) ventes ligge over 6 pct. Ordrebogen hos FFE Minerals var på 4,2 mia. kr. ved udgangen af tredje kvartal.

 

Vestas fortsatte torsdagens pæne kursfald og lå 1,6 pct. lavere i kurs 254. Vestas er klar med sit R&D-center i Singapore og dørene ventes slået op om ca. en måned. Samtidig bliver de første seks til otte ingeniører ansat, og dermed er Vestas' Asia Pacifics nye kontor i Singapore en realitet. I resten af året vil der ske en gradvis udvidelse af antallet af R&D-ingeniører og teknikere, så der ved udgangen af i år er 25.

 

Nedturen for Novozymes fortsatte fredag middag, efter at torsdagens regnskabsaflæggelse gav et kurstab på 3 pct. Novozymes lå 1,8 pct. lavere i kurs 504. Alm. Brand Henton sænkede sin anbefaling på Novozymes til "spekulativt salg" fra "neutral". Samtidig hævede Alm. Brand Henton kursmålet for aktien til 515 fra 490.

 

Udenfor C20-indekset var Rockwool blandt dagens mest omtalte, efter at Rockwools franske konkurrent Saint-Gobain Group aflagde helårsregnskab sent torsdag. Saint-Gobain Group, som står bag isoleringsproduktet Glasuld, kom med fine meldinger for 2007, da selskabet venter en betydelig fremgang i driftsindtjeningen, samt en tocifret vækst i indtjeningen efter skat. Rockwool B blev løftet af det fine regnskab og lå 1,6 pct. højere i kurs 1035.

 

Parken lå 5,3 pct. højere i kurs 1480, efter at Parkens fitnesskæde fitness.dk har indgået samarbejde med Falck Healthcare, der leverer løsninger til at forebygge stress, overvægt og andre livsstilssygdomme. Samarbejdet skal tilbyde virksomheder adgang til de sundheds- og fitnesscentre, som fitness.dk og Falck Healthcare råder over tilsammen.

 

TK Development har solgt Kennedy Arkaden i Aalborg til en salgspris på 465 mio. kr. Køberen er API Property Fund Denmark P/S. TK Development lå 1,3 pct. højere i kurs 82,5.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )