Aktier kl. 12.50: APM trak C20 lavere

 

De danske aktier kunne ikke holde morgenens fremskridt og C20-indekset lå således 0,6 pct. lavere i 498,32. A.P. Møller-Mærsk tabte noget af den seneste tids fremgang og var således stærkt medvirkende til eliteindeksets nedtur. Yderligere kom vindmøllebranchen i fokus efter positive anbefalinger fra Morgan Stanley.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie faldt 2 pct. til kurs 71.800. Finanshuset Exane BNP Paribas hævede tirsdag sit kursmål på APM's B-aktie med 4.000 til 76.000. Finanshuset venter, at der bliver større fokus på shareholder value hos Maersk. Exane BNP Paribas ser desuden flere og flere indikationer på, at raterne på containerfragt nåede bunden i første kvartal 2007 og venter derfor, at fragtraterne vender tilbage på et højere niveau i andet halvår. Nordea var på banen med en forklaring på APM's optur den seneste tid.

 

- Årsagen var, at et af rederiets konkurrenter har formået at hæve deres fragtrater, ligesom der var spekulationer om, hvorvidt selskabet vil splitte deres aktie 1:10, hvormed aktien også vil blive attraktiv for mindre investorer. Vi er positive på selskabet, skrev Nordea.

 

Investeringsbanken Morgan Stanley ser mere positivt på vindmøllebranchen. Således hævede Morgen Stanley deres anbefaling på Vestas til "ligevægt" fra "under vægt" med et kursmål på 12 måneders sigt på 320 kr. mod 110 kr. tidligere. Vestas lå over middag 1,5 pct. højere i kurs 377,5. Den spanske konkurrent Gamesa fik ligeledes positive ord med på vejen af Morgan Stanley. Således blev anbefalingen hævet til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet blev hævet med 24,2 euro til 33 euro. Gamesa-aktien steg godt og vel 3 pct.

 

Høreapparatproducent William Demant fik løftet sin anbefaling hos Goldman Sachs. Finanshusets anbefaling er nu på "neutral" og er hævet fra "sælg". Kursmålet på 12 måneders sigt blev sat til 580 kr. William Demant lå over middag 1,3 pct. højere i kurs 542.

 

En mindre aktionær i Danisco ønsker virksomheden delt op i to. En ingrediensdel og en sukkerdel. Motivationen skulle være en aktiekurs, der stort set ikke har bevæget sig i ti år, skriver RB-Børsen. Nordea ser positivt på ideen.

 

- Vi ser et eventuelt strategiskifte som positivt, der kan gøre virksomheden mere fokuseret. Vi er negative på aktien, skrev Nordea.

 

SAS-investorerne fik nyt fra de britiske kanter. Det britiske flyselskab BMI vil købe 10 Airbusfly, hvilket svarer til en købssum i omegnen af 750 mio. dollar. BMI ekspanderer i kølvandet af Open Skies-aftalen mellem USA og EU. Det skrev Bloomberg News. SAS ejer 20 pct. af BMI, og det skandinaviske flyselskab har annonceret, at BMI-andelen er sat til salg.

 

SAS, der lå 0,4 pct. lavere i kurs 130,5, har sat sig et mål om at være strejkerne til livs om godt to år.

 

- Hvis ikke strejkerne i SAS er helt væk om maksimalt to og et halvt år, påtager jeg mig halvdelen af ansvaret sammen med fagforeningerne, sagde koncernchef Mats Jansson.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )