Aktier kl. 12.48: Vilde udsving i positivt marked

 

De europæiske fondsbørser var præget af en positiv stemning, hvilket gav pæne stigninger i de store europæiske landeindeks. Hos det danske C20-indeks blev det til en fremgang på 0,8 pct. til 499,48. Carlsberg oplevede kursfremgang efter sin halvårspræsentation. Coloplast var også en af vinderaktierne, mens Lundbeck vekslede en fremgang til et stort kurstab.

 

Carlsberg lå 1,6 pct. højere i kurs 709, men bryggeri-aktien havde dog ligget godt 4 pct. højere i dagens tidligere handel. Carlsberg aflagde regnskab for første halvår, som indeholdt en opjustering af driftsindtjeningsprognosen. Carlsberg hævede prognosen for resultatet af den primære drift med 300 mio. kr. til 5,0 mia. kr. i 2007, efter at bryggeriet i første kvartal hævede prognosen med 200 mio. kr. til 4,7 mia. kr. Carlsberg oplevede en positiv udvikling på de vesteuropæiske ølmarkeder og har vundet markedsandele på flere af de væsentligste markeder, bl.a. i Storbritannien og i de nordiske lande.

 

- De gør vores frygt for Vesteuropa til skamme. Alt i alt et flot regnskab, og jeg vil mene, at aktien skal stige på det, siger analytiker Jens Thomsen til RB-Børsen.

 

Lundbeck lå 3,9 pct. lavere i kurs 131, efter at medicinalaktien havde ligget med små kursstigninger i dagens tidlige handel. Lundbeck-aktionærerne går en usikker fremtid i møde. For efter at udviklingen af det lovende søvnforstyrrelsesmiddel Gaboxadol blev opgivet tidligere i år, efterlod det Lundbeck uden oplagte muligheder for at fastholde positionen på markedet for centralnerve-sygdomme (CNS). Det vurderer Sydbanks Lundbeck-analytiker, Rune Majlund Dahl, over for RB-Børsen. Investorerne i Danisco fik godt nyt fra den amerikanske partner Verenium Corporation, som aflagde regnskab for andet kvartal. Verenium Corporation udvikler højteknologiske special-enzymer blandt andet til bioethanolproduktion. Verenium producerer fytase-enzymet Phyzyme gennem en licens-aftale med Danisco, der modtager en del af indtjeningen fra salget. På halvårsbasis er salget af dette enzym steget med over 100 pct. i forhold til samme periode sidste år. Danisco lå onsdag middag 2,4 pct. højere i kurs 411.

 

Novozymes, som også producerer enzymer til bioethanol-industrien, steg massive 4,4 pct. til 687. Novozymes ventes at præsentere halvårsregnskabet på torsdag.

 

Coloplast havde massive medvind i dagens handel, og medicoaktien lå markante 5,1 pct. højere i kurs 476,3 uden at selskabet havde leveret nyt til investorerne.

 

GN Store Nord lå 3,0 pct. højere i kurs 59,3. Aktionærerne i GN Store Nord vil inden årets udgang blive præsenteret for en ny løsning på det kuldsejlede salg af GN Resound. Det fastslår bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen fra GN Store Nord over for RB-Børsen. Tidligere havde afgjorde en domstol i Tyskland, at salget af GN Resound til Sanova tidligere Phonak fortsat ikke kan tillades.

 

Genmab steg markant 3,7 pct. til kurs 337. Det skete uden nyheder fra selskabet, mens Vestas lå 3,0 pct. højere i kurs 364,5.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )