Aktier kl. 12.47: Positiv stemning med Danske Bank i front

 

Det var en solid positiv stemning, som omkransede det danske aktiemarked onsdag middag, til trods for at investorerne ikke kan se frem til åbningen af det amerikanske aktiemarked. Der er lukket på grund af den amerikanske uafhængighedsdag. C20-indekset lå 0,8 pct. højere i 496,51. Danske Bank lå som primus motor, efter at investeringsbanken Goldman Sachs så sig lun på aktien.

 

Storbanken Danske Bank stjal opmærksomheden i onsdagens handel og lå onsdag middag solide 3,4 pct. højere i 239,. Det skete efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs havde opløftende nyt til storbankens hårdt prøvede aktionærer. Danske Bank er en overbevisende god købsmulighed på det danske aktiemarked, vurderer det amerikanske finanshus. Goldman Sachs har tilføjet Danske Bank-aktien til investeringsbankens såkaldte "conviction buy list", som er en liste over de mest overbevisende købsmuligheder.

 

- Vi ser en stærk vækst i indtjeningen drevet af fortsat stærk vækst i Sverige og Norge sammen med restrukturering af omkostningerne i Finland og Nordirland og fortsat pæn vækst i Danmark, skrev investeringsbanken i et notat til kunderne. Goldman Sachs sætter et kursmål på aktierne på 293 kr. pr. aktie, men ser en mulighed for en "upside" på 28 pct. i forhold til kursmålet.

 

Modsat Carlsberg lå 0,6 pct. lavere i kurs 668, selvom finanshuset Merrill Lynch vurderer, at Carlsbergs spekulative link til den britiske partner Scottish & Newcastle er uundgåeligt. Finanshuset vurderer. at begge bryggerier er udsat på de europæiske markeder, hvor væksten er lav, og at en fusion vil give betydelige synergieffekter.

 

Novozymes, som tirsdag steg massive 5,3 pct., lå 0,6 pct. lavere i kurs 675. Dermed ser enzymproducentens aktie ud til at holde en pause efter de seneste dages rekorder. Novozymes-aktien er steget 4 dage i træk og samlet med 11,3 pct., konstaterede Nordea i en kommentar.

 

- Det er den aktuelle fokus på bioethanol og udsigterne til, at de danske olieselskaber fra 2008 vil tilsætte bioethanol til benzin og diesel, der driver aktien. Vi maner til en vis grad af forsigtighed med aktien, da potentialet fra bioethanol kortsigtet synes lidt overvurderet, skrev Nordea i en markedskommentar.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lå 0,4 pct. højere i kurs 67.800. I Asien var rederiaktierne i fokus, idet Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines begge har ramt rekordniveauer. Aktierne i de to containerrederier er blevet sendt opad på udsigter om bedre containerfragtrater. Lindøværftet solgte onsdag det tyske værft Volkswerft Stralsund fra til Hegemann Gruppen. Salget havde tidligere været oppe i den tyske presse for to uger siden. APM kommenterede ikke salgsprisen.

 

Kriseramte Lundbeck gør sig klar til opkøb. Der skal findes nogle nye indtjeningskilder, som kan tage over i 2012, for lige nu mangler der kandidater i Lundbecks egen skuffe med udviklingsprojekter, skriver Jyllands-Posten. Lundbeck lå uændret i kurs 139,8.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )