Aktier kl. 12.47: APM og Novo bag C20-fremgang

 

A.P. Møller - Mærsk og Novo Nordisk vendte morgenstundens svage udvikling til fine plusser, hvilket hev C20-indekset klart ind i positivt territorium. Eliteindekset lå torsdag over middag 0,4 pct. højere i 498,11. Høreapparatproducenten William Demant lå i den tunge ende af skalaen efter en salgsanbefaling fra Lehman Brothers.

 

A.P. Møller - Mærsk steg 1,8 pct. til kurs 69.200, efter at morgenstunden havde budt på ganske små udvikling. A.P. Møller - Mærsk havde ikke leveret fondsbørsnyt til investorerne. Produkttankrederiet D/S Torn steg 1,2 pct. til kurs 216, mens tørlastrederiet D/S Norden steg 2,9 pct. til kurs 388.

 

Novo Nordisk vendte formiddagens tab til et pænt plus på 1,5 pct. til kurs 614. Det sker, efter at insulin-aktien i tirsdags lå i rekordområde.

 

Amagerbanken satte torsdag formiddag fokus på Danisco, som fik en købsanbefaling. Danisco ventes at kunne genvinde terræn efter den seneste nedtur grundet årsregnskabet. Fremgangen ventes at blive understøttet af selskabets aktietilbagekøbsprogram, øget udenlandsk fokus på danske aktier samt større fokus på bioethanol-industrien. Danisco, som leverer enzymer til bioethanolproducenterne, sidder på 20 pct. af markedet, mens Novozymes er markedsledende med en andel på 50 pct. Danisco steg 1,1 pct. til kurs 426, mens Novozymes faldt 0,7 pct. til kurs 672.

 

Novozymes vurderer, at det er realistisk at erstatte halvdelen af den mængde benzin, der i dag bruges på globalt plan i transportsektoren, med bioethanol. Det giver en enorm mulighed for verdens førende producent af enzymer til biobenzin, skriver Berlingske Business.

 

William Demant, som lå 0,9 pct. lavere i kurs 548, fik dårligt nyt fra Lehman Brothers. Finanshuset begyndte torsdag dækningen af WDH-aktien med en "undervægt"-anbefaling og et kursmål på 490. Samtidig har Lehman-analytikerne set på den schweiziske konkurrent Phonak, som får anbefalingen "overvægt".

 

Analysebureauet Standard & Poor's Equity Research anbefaler "salg" af Bavarian Nordic og giver selskabet kursmålet 480, oplyser Nordea, som samarbejder med analysebureauet. Bavarian lå 1,4 pct. lavere i kurs 507.

 

Blandt sidepapirerne er der fokus på Thrane & Thrane, som har fundet en løsning til direktørposten. Thrane & Thrane har hentet Hewlett-Packards direktør i Danmark, Walther Thygesen, ind til posten som administrerende direktør. Thygesen afløser medstifteren Lars Thrane, som på forhånd var tiltænkt en overgangsrolle. Thrane & Thrane lå 2,2 pct. højere i kurs 347.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )