Aktier kl. 12.47: Alk-Abello steg markant

 

Det danske C20 indeks trak følehornene en smule tilbage efter det opnåede rekordniveau tirsdag. Det toneangivende danske indeks faldt 0,23 pct. til 446,46. Størst opmærksomhed var der dog på allergivaccineselskabet Alk-Abello, som ovenpå offentliggørelsen af en amerikansk sammenarbejdspartner, steg markant.

 

A.P. Møller - Mærsk vekslede en god start på dagen med et svagt minus. Aktien steg ovenpå nyheden omkring øget kapacitet på hele 14 pct. i 2006 for container-koncernerne, offentliggjort af organisationen Containerisation International. Men aktien mistede pusten og lå ved middagstid med et minus på 0,4 pct. til kurs 54.100.

 

Novozymes kunne konstatere en kursfremgang på 0,8 pct. til kurs 491 efter, at det franske finanshus Cheuvreux hævede sit kursmål på aktien til 550 kr., og fastholdt anbefalingen "outperform".

 

Blandt sidepapirerne fortsatte allergivaccinekoncernen Alk-Abello fik et kursløft på 7,0 pct. til kurs 1548. Aktien steg endda hele 16 pct. straks efter nyheden omkring en indgået samarbejdsaftale med medicinalgiganten Shering-Plough vedrørende græsallergivaccinen Grazax i forbindelse med salg og udvikling på det amerikanske marked. I første omgang får Alk-Abello en upfront betaling på 35 mio. dollar (200 mio. kr.), og siden hen er der udsigt til milepælbetalinger på 255 mio. dollar (1,43 mia. kr.).

 

- Schering-Plough er allerede på markedet for allergibehandling og er derfor en ideel partner. Og det er samtidig postivt, at partnerskabet er kommet i stand så hurtigt, at Alk-Abello ikke mister endnu en sæson i udviklingsarbejdet, sagde Annette Rye Larsen fra Gudme Raachou til RB-Børsen.

 

Alk-Abello nyheden fik investorerne til at sende konkurrenten Curalogic op med 9,0 pct. til kurs 17,7.

 

På trods af en negativ anbefaling fra Jyske Bank lykkedes det Bryggerikoncernen Royal Unibrew, at stige 2,7 pct. til kurs 775. Jyske Bank begyndte, at følge aktien med en "sælg" anbefaling og et kursmål på 750 kr. Satsning på det polske marked, og dermed mindre kapital til andre opkøb, er baggrunden for den negative anbefaling.

 

Bavarian Nordic har nået en vigtig milepæl med opstarten af kliniske forsøg med selskabets potentielle brystcancervaccine og Bavarian starter forsøgene med brystkræft så hurtigt som muligt. Bavarian steg 1,5 pct. til kurs 595.

 

Danske Equities fastholdt onsdag sin "køb"-anbefaling af aktierne i Sjælsø Gruppen og opskrev fair værdien med 5 kr. pr. aktie til 2057 fra 2052 kr. per. aktie. Sjælsø steg 0,9 pct. til kurs 1963.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )