Aktier kl. 12.45: Torm i udbrud

 

Fredag har indtil videre været en stille dag for investorerne. C20 indekset lå over middag marginale 0,01 højere i 498,21 efter uensartet udvikling. Torm stiger efter forslag om at udbetale udbytte, og SAS kom med trafiktal, som investorerne var tilfredse med.

 

D/S Torm lå over middag hele 3,5 pct. højere i kurs 224,5. Rederiet bekendtgjorde fredag, at der planlægges at udbetale udbytte på samlet 2 mia. kr. i stedet for det planlagte aktietilbagekøbsprogram. Forslaget skal dog først godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i august.

 

- Aktionærene får det samme beløb - bare på en anden måde. Det er næsten en fordel for aktionærerne, idet de får beløbet hurtigere og samtidig får Torm sin handlefrihed, sagde Torms bestyrelsesformand, Niels Erik Nielsen til RB-Børsen.

 

Danisco, der faldt 1,4 pct. til kurs 418,5, fik fredag morgen en salgsanbefaling af det amerikanske finanshus Goldman Sachs, der samtidig gav Danisco-aktien et kursmål på 390 kr.

 

Den danske bryggerikoncern Carlsberg, der over middag lå 1,2 pct. lavere i kurs 682. er interesseret i at købe dele af Vin & Sprit. Den statsejede svenske kæde står foran en privatisering, og ifølge den svenske avis Dagens Industri er Carlsberg interesseret i dele af Vin & Sprit. Det skrev Bloomberg.

 

SAS, der over middag lå 1,2 pct. højere, fremlagde trafiktal for juni. SAS Gruppen transporterede i juni 4 mio. passagerer, hvilket er en stigning på 6,9 pct. i forhold til samme periode i fjor. Yield'en steg 7,6 pct. i maj. Yield'en er et udtryk for indtjeningen pr. passager i forhold til den fløjne strækning og den offentliggøres en måned senere end selve passagertrafikken, for gruppens største enhed, Scandinavian Airlines.

 

- Trafikstatistikken for juni ser stabil ud, men Yield'en er lavere end ventet, sagde Gert Jørgensen, chef for det institutionelle salg i Danske Equities.

 

Harboes Bryggeri, som torsdag smed 5 pct., faldt 1,3 pct. til kurs 197. Bryggeriet aflagde torsdag eftermiddag et svagt årsregnskab, hvor stigende råvarepriser var med til at presse indtjeningen.

 

EDB gruppen, der steg 0,5 pct. til kurs 199, kom med halvårsregnskab, der viste et resultat før skat på 26,5 mio. kr. mod 12 mio. kr. i samme periode sidste år. EDB Gruppen, der leverede et svagt førstekvartalsregnskab, fastholder forventningerne til helåret grundet frasalg af et ejendomsselskab.

 

- Danmark er lidt dårligere end ventet, mens Sverige er lidt bedre end ventet, sagde Gert Jørgensen, chef for det institutionelle salg i Danske Equities.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )