Aktier kl. 12.45: Negativ stemning trækker bredt ned

 

Tirsdag middag lå de fleste aktier i C20 indekset lavere, men den negative udvikling var langt mildere på de danske kanter end på de store europæiske fondsbørser, som alle lå med større fald. C20-indekset lå 0,4 pct. lavere i 505,54, efter at eliteindekset mandag lukkede i rekord 507,73.

 

Danske aktier kan stadig være en god investering. Kurserne er ganske vist steget kraftigt de seneste år. Det vurderer investeringsdirektør hos PFA, Henrik Franck.

 

- De danske selskaber er stadigvæk ikke dyre. Aktiemarkedet er ikke så billigt, som det var for to-tre år siden, men både indtjeningen og omsætningen er fulgt med kurserne op, siger investeringsdirektør hos PFA Henrik Franck i et interview med RB-Børsen.

 

Novo Nordisk lå 0,5 pct. lavere i kurs 592. Novo Nordisk har lagt sag an mod Sanofi-Aventis i USA for at forhindre salget af Sanofis engangsinsulinpen - Solostar. Det skrev Bloomberg News. Solostar bryder Novos patent på en tilsvarende pen, påstår Novo.

 

Novo-investorerne havde også blikket rettet mod Schweiz. Tirsdag morgen aflagde Novartis regnskab for andet kvartal. Novartis nedjusterede salgsprognosen for helåret grundet udsigt til øget konkurrence i andet halvår. Novartis skrev, at forsinkelserne med diabetesmedikamentet Galvus øger forventningsbyrden til salget af ældre medikamenter, såsom Diovan og Gleevec.

 

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk B-aktie lå 0,4 pct. lavere i 72.800. Al-Shaheen-feltet i Qatar, som A.P. Møller - Mærsk er medejer af, er allerede genåbnet efter at være blevet lukket søndag på grund af dårligt vejr i Den Persiske Golf.

 

Danisco lå 0,4 pct. højere i kurs 419,5. Danisco-investorerne har øjnene rettet mod Storbritannien. Sukkerproducenten Tate & Lyle fik opbakning fra Goldman Sachs, som løftede aktien op i sin "conviction buy"-list fra finanshusets tidligere neutral-anbefaling.

 

Nordea sænkede tirsdag sin anbefaling på ejendomsselskabet Nordicom til hold fra køb, men fastholdte kursmålet på 925 kr. Aktien lå 0,2 pct. lavere i 948.

 

- Det positive momentum i aktien er alene drevet af spekulationer om en overtagelse, men den fundamentale udvikling er forværret, skriver Nordea-analytiker Michael West Hybholt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )