Aktier kl. 12.45: Kurssmæk til Topdanmark

 

Det blev til en skuffelse for Topdanmark-investorerne, da forsikringsselskabet ved middagstid præsenterede sit halvårsregnskab, som indeholdt en nedjustering af overskudsprognosen. I løbet af formiddagen blev den generelle aktiestemning mere og mere sur, og det pressede C20-indekset 1,6 pct. lavere til 489,01 over middag.

 

Topdanmark nedjusterede i halvårsregnskabet sin overskudsprognose for 2007 til 1,2-1,3 mia. kr. efter skat fra 1,3-1,4 mia. kr. grundet urolighederne på finansmarkederne. Skadesforsikringsnøgletallet combined ratio er forbedret til 85,9 pct. fra 86,4 pct., og her var ventet en forbedring til 85,7 pct. Combined ratio-prognosen for 2007 forbedres til "godt 87" fra tidligere "i underkanten af 88". Det tyder på en bedre indtjeningsevne i skadesdivisionen. Forventningerne til udviklingen i præmieindtægterne er fortsat en vækst på 1 pct. Samlet var billedet negativt og Topdanmark-aktien tabte 5,1 pct. til kurs 882.

 

- Vi synes, det er et lidt blandet regnskab, for der er lidt skidt og kanel. Det er skuffende, at de ikke formår at få de præmieindtægter ind og opholde den indtjening, som markedet havde ventet, siger seniorrådgiver i Nordea Nils Lundsby til RB-Børsen. Samtidig understreger han, at nedjusteringen af det forventede årsresultat med 100 mio. kr. ikke skyldes driften, men uroen på aktiemarkedet.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lå tirsdag over middag 2,1 pct. lavere i kurs 69.400. Spar Nord anbefalede tirsdag morgen at sælge ud af aktier i APM inden halvårsregnskabet onsdag, da den er steget pænt den seneste uges tid. Jyske Bank fastholdt også tirsdag sin reducer anbefaling af aktien.

 

- Overordnet set vurderer vi, at A.P. Møller er relativt fair prisfastsat, men vi påpeger, at der efterhånden er indregnet meget positive forventninger til udviklingen i containermarkedet i den nuværende aktiekurs, skriver analytiker hos Jyske Bank, Michael Nielsen. Jyske Bank fastsætter den fair værdi til 70.500 kr. pr. aktie.

 

Bankaktierne i hele Europa var presset tirsdag middag, efter at finansavisen Financial Times skrev, at Storbritanniens tredjestørste bank Barclays angiveligt har tab for flere hundrede million dollars på det amerikanske sekundære lånemarked. Danske Bank lå 1,6 pct. lavere i kurs 223,25, mens Nordea lå 1,8 pct. lavere i kurs 84. Sydbank kunne heller ikke snige sig udenom med et fald på 1,6 pct. til kurs 253.

 

Danske Bank tiltrak ekstra opmærksomhed, idet banken vil åbne en afdeling i Storbritanniens hovedstad London. Det oplyser Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup i et interview med Reuters ifølge avisen The Independent.

 

Entreprenøren Per Aarsleff aflagde regnskab for de første ni måneder af regnskabsåret, hvilket indeholdt en opjustering af overskudsprognosen til 165 mio. kr. før skat fra tidligere ventet 130 mio. kr. Per Aarsleffs overskud steg til 140 mio. kr. for de ni måneder. Per Aarsleff-aktien steg 2,1 pct. til kurs 692.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )