Aktier kl. 12.45: Især danske aktier leverer fremgang

 

De danske aktier oplevede mandag over middag massiv fremgang, og C20-indekset lå 2,6 pct. højere i 473,51, efter at elite-indekset fredag steg 2,0 pct. C20-indekset nyder godt af massiv fremgang i Novo Nordisk-aktien, som havde testnyt fra det lovende medikament Liraglutide.

 

Novo Nordisk steg 4,4 pct. til kurs 592. Novo Nordisks forsøg med det ny GLP-1 produkt, Liraglutide, til behandling af type 2 diabetes, viser, at medicinen både forbedrer blodsukkerreguleringen og medfører vægttab. De nye forsøg bekræfter dermed tidligere forsøg.

 

- Studierne bekræfter de resultater, som vi tidligere har fået, og de forventninger vi har til produktet. Så vi følger planen på alle områder. Også økonomisk. Men der kommer ikke noget salg før 2009, siger koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen til RB-Børsen.

 

Investorerne kunne også finde store C20-stigninger hos FLSmidth, DSV og Vestas. Cementfabriksproducenten steg 4,0 pct. til kurs 442, vejtransportkoncernen steg 3,6 pct. til kurs 122,8, mens vindmølleproducenten gik 4,0 pct. frem til kurs 315,5.

 

I en analyse fra Alm. Brand Henton fik FLSmidth en købsanbefaling og et kursmål på 500 kr. per. aktie. Alm. Brand Henton ser mulighed for en opjustering fra FLSmidth, som aflægger halvårsregnskab på onsdag.

 

Den cykliske A.P. Møller - Mærsks B-aktie lå 2,2 pct. højere i kurs 65.500. Det schweiziske finanshus UBS hævede sit kursmål på A.P. Møller - Mærsk til 74.500 fra 71.000 samtidig blev købsanbefalingen på APM gentaget. Finanshuset hæfter sig ved, at svagheden fra de amerikanske kanter blev opvejet af styrken i Europa.

 

Coloplast fik hævet sit kursmål af Deutsche Bank til 530. Medicoaktien steg 3,7 pct. til kurs 515.

 

Blandt sidepapirerne blev det til en nedjustering af Ambu, som lå 1,1 pct. lavere i kurs 91,5. Engangseffekten forårsaget af, at Ambu ikke vil sælge med rabat for at nå budgetmål i USA, vil formodentlig blive indhentet næste år, vurderer direktør i Ambu K.E. Birk over for RB-Børsen.

 

- Jeg tror, at størstedelen af de kunder, der nu ikke får rabat, vil vende tilbage og købe vores produkter næste år, således at der kun bliver tale om en engangseffekt i år, siger han. Han understreger, at der er tale om fast samarbejdspartnere.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )