Aktier kl. 12.45: GN i kursridt

 

I løbet af middagen fik GN Store Nord stor opmærksomhed, idet aktien oplevede en massiv kursfremgang. Stemningen på Københavns Fondsbørs var generelt positiv, og de danske aktier blev understøttet af fremgang på de globale markeder. C20-indekset lå 0,8 pct. højere i 493,52.

 

Den positive stemning på de globale aktiemarkeder var skabt af udsigterne til en hjælpen hånd fra præsident George W. Bush til de nødstedte boligejere med subprime lån. Det interessante er, at forslaget som udgangspunkt drejer som om det sekundære lånemarked, som har været roden til den globale kreditkrise.

 

GN Store Nord steg markante 6,4 pct. til kurs 54,3, uden at der var nyt til investorerne fra selskabet. En kilde tæt på markedet bemærkede til RB-Børsen, at det er udenlandske finanshuse, som er på indkøb. Det gav løse spekulationer om, at en ny investeringscase om GN Store Nord kan være på trapperne. Fokus er på GN Store Nords bestræbelser på, at sælge GN Resound-enheden, efter at handlen med Sonova (tidligere Phonak) faldt på gulvet.

 

Produkttankrederiet D/S Torm, som 1,7 pct. højere i kurs 231,5, aflagde fredag morgen halvårsregnskab, hvilket indeholdt en opjustering af helårsprognosen. For hele 2007 opjusterer Torm forventningerne til et overskud før skat på 800-820 mio. dollar fra 780-800 mio. dollar. Der er stadig ikke taget højde for OMI-købet i forventningerne. Torm venter årlige omkostningssynergieffekter på 10-15 mio. dollar fra opkøbet af OMI. Der er større synergieffekter gemt i milliardopkøbet af det amerikanske rederi OMI end hidtil antaget. Det mener Handelsbankens analytiker Dan Togo Jensen, der karakteriserer halvårsregnskabet fra Torm som "stærkt".

 

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie lå 0,9 pct. højere i kurs 71.300. Dagbladet Børsen har fokus på fragtraterne og skriver fredag morgen, at priserne til analytikernes store overraskelse er steget hele 13 pct. de seneste måneder. Jyllands-Posten skriver fredag morgen, at det i onsdagens regnskab fra APM er blevet endnu tydeligere end før, at Mærsk har blikket rettet mod vækst og øget indtjening. APM har øget investeringerne med 49 pct. i første halvår.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )