Aktier kl. 12.45: Fremgangen fortsætter

Morgenstundens aktiestigninger blev udbygget i løbet af formiddag, og det har hevet C20-indekset 1,5 pct. højere i 466,74. A.P. Møller - Mærsk ligger til at blive dagens vinder i C20-regi. Hos sidepapirerne er det DLH-aktien, som fortsætter sin himmelflugt.

- Den positive stemning bliver understøttet af centralbankernes tilførsel af likviditet, vurderer senioraktiehandler Claus Thestrup fra Handelsbanken.

A.P. Møller - Mærsk stiger 3,8 pct. til 55.400 efter torsdagens fremgang på 1,7 pct. Det sker efter en længere periode med kurspres på rederiaktien.

Vestas, som ligger 1,5 pct. højere i kurs 526, annoncerer en ny ordre. Vestas har fået en amerikansk ordre på 55 vindmøller, som har en samlet kapacitet på 91 MW.

Bang & Olufsen, som stiger 1,3 pct. til kurs 484, skal udstyre 430 eksklusive værelser på luksushotellet Grand Lisboa i spille og kasinobyen Macau, Kina, med fjernsyn og højttalere. Ordren er den hidtil største for Bang & Olufsen Enterprise, som leverer løsninger til hoteller og konferencecentre.

- Eksponeringen af Bang & Olufsens produkter på et hotel som Grand Lisboa er unik. Vi regner med, at cirka 50.000 overnattende turister årligt får muligheden for at opleve Bang & Olufsens underholdningssystemer i de 430 eksklusive hotelværelser, fortæller Flemming Nielsen, salgsdirektør i Bang & Olufsen Enterprise.

DLH, som torsdag steg 21,5 pct., stiger 4,3 pct. til kurs 85,5. Trælastaktien steg torsdag efter meddelelsen om, at selskabet sælger sin byggematerialedivision til franske Saint-Gobain for godt 600 mio. kr.

SAS ligger uændret i kurs 67,5. Den skandinaviske luftfartskoncern SAS bliver nu anklaget for brud på EU's konkurrenceregler. EU-komissionen anklager datterselskabet SAS Cargo for brud på reglerne, og SAS har modtaget et anklageskrift fra kommissionen.

- Det er en ærgerlig sag for SAS, men det er en sag, som vi godt vidste var på vej. Og det er jo heller ikke den første kartelsag, SAS er involveret i, siger analytiker Jacob Pedersen, Sydbank.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )