Aktier kl. 12.45: FLS i top trods fortsatte bekymringer

 

Den sure stemning fortsatte fredag over middag grundet fortsatte bekymringer om det sekundære amerikanske lånemarked. Bankerne var med til at hive C20-indekset markante 2,0 pct. lavere i 480,13. FLSmidth overraskede positivt med udsigterne til betydelige synergieffekter fra købet af GL&V.

 

FLSmidth lå over middag 1,8 pct. højere i kurs 459 i et surt marked, og var således det eneste C20-selskab i plus. Cementfabriksproducenten venter i løbet af to til tre år, at de årlige synergieffekter fra købet af det canadiske GL&V vil blive på 200 mio. kr. før overskud og finansielle poster. FLS vil først oplyse påvirkningen på indeværende regnskabsår i forbindelse med halvårsregnskabsaflæggelsen om knap 14 dage.

 

- Der er ingen tvivl om, at det relativt høje niveau for synergieffekter yderligere styrker indtrykket af, at købet er attraktivt for FLSmidth - både strategisk og i form af de økonomiske gevinster, de får ud af det, sagde analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank.

 

Den finansielle sektor er i sagens natur hårdt ramt af frygten vedrørende kreditmarkedet, hvilket også har smittet af på den danske banksektor. Danske Bank tabte 2,0 pct. lavere i kurs 218,5, efter at storbanken torsdag smed 3,9 pct. Citigroup sænkede kursmålet på Danske Bank med 10 kr. til 260 kr., efter at banken torsdag leverede et lidt skuffende halvårsregnskab. Den nordiske storbank Nordea smed betydelige 4,6 pct. til kurs 83,3, mens Sydbank tabte hele 3,8 pct. til kurs 252.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lå over middag 2,5 pct. lavere i kurs 67.600 efter torsdagens nedtur på 2,4 pct. Containerenheden Maersk Line og partnerne i den ratesættende sammenslutning Far Eastern Freight Conference (FEFC) planlægger at hæve fragtraterne fra Europa til Asien.

 

Flere af selskaberne i C20 lå med betydelige tab. D/S Torm smed 2,8 pct. til kurs 196,5, mens GN Store Nord tabte 2,9 pct. til kurs 57,8.

 

Finanshusene reagerede på torsdagens regnskab fra SAS, der faldt markante 7 pct. til kurs 106,5. Jyske Bank nedjusterede anbefalingen til "akkumuler" fra "køb" samtidig med at kursmålet sænkes til 130 kr. fra 150 kr. Danske Equities nedjusterer estimaterne for indtjeningen i helårsregnskabet med 13 pct., men fastholder anbefalingen "akkumuler".

 

- Den nye strategiplan fra SAS har styrket vores tillid til indtjeningspotentialet hos SAS. Frasalg af Spanair og British Midland kan give positivt fokus og kan blive til overraskende høje priser, skrev analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank.

 

Transportmaterielkoncernen Lastas kom ud af første halvår med et resultat før skat i underkanten af 38 mio. kr. mod knap 35 mio. kr. året før. For hele 2007 fastholder Lastas forventningerne om et resultat på ca. 70 mio. kr. I 2006 blev det til et overskud på 78 mio. kr. før skat. Lastas faldt 2,0 pct. til kurs 200,5.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )