Aktier: Kinesiske BNP-data reducerer kurfald i aktierne

Kursfaldene efter en markant negativ start på ugen blev reduceret markant, efter at nye data fra den kinesiske vækst i tredje kvartal viste sig ikke at være helt så svage som frygtet.

Læs mere
Fold sammen

Det kinesiske bruttonationalprodukt steg 6,9 pct. i tredje kvartal, hvor analytikernes havde frygtet ventet en opbremsning til 6,8 pct. fra andet kvartals 7,0 pct.s vækst.

Væksten skete på baggrund af en klart stærkere servicesektor og et robust forbrug, som kompenserede for en svag udvikling i fremstillingssektoren og i eksporten.

De lidt bedre end ventede BNP-data reducerede morgenens kursfald i Tokyo, hvor der ellers var lagt op til en markant negativ udvikling i aktiemarkedet.

- Den kinesiske vækst er på vej ned, og den tendens kommer ikke til at stoppe. Hvad vi ser er blot en stabilisering af de faste investeringer, siger investeringsstrateg Hartmut Issel fra UBS i Singapore til Bloomberg News.

I Tokyo falder såvel Nikkei-indekset som det bredere Topix-indeks med 0,3 pct.

De kinesiske investorer er mere optimistiske. Godt nok er BNP-tallene lidt bedre end ventet, men der er stadig tale om en afmatning af væksten, og den ligger fortsat under den officielle målsætning på "omkring 7 pct."

Det øger sandsynligheden for endnu en omgang stimuli fra myndighedernes side.

Shanghai Composite stiger 0,5 pct., CSI 300-indekset øger 0,6 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

Ved 5.45-tiden fredag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,2-0,3 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,3

Topix -0,3

Hongkongs Hang Seng -0,2

China Shanghai Composite 0,5

China CSI 300 0,6

Taiwan Taiex 0,1

Sydkoreas Kospi -0,3

Indiens BSE Sensex 0,3

Singapores STI -0,3

Sydney ASX 200 -0,2

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 05.45.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk