Aktier: Kinesiske aktier pænt højere trods fald i øvrige Asien

De asiatiske børser er tidligt mandag præget af små fald, med undtagelse af aktiemarkederne på fastlandet i Kina, hvor signaler fra regeringen i Beijing om hjælp til husejere har sendt aktiekurserne kraftigt op.

- Det stærke, opadgående marked (i Kina, red.) fortsætter med en tilgang af midler til de store ejendomsudviklere og transport-selskaber. Likviditeten er stadig god og midlerne søger efter gode handler i large-cap sektoren, udtaler Wei Wei, analytiker i West China Securities, til Bloomberg.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,4 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,1 pct. Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,3 pct. Det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder med 0,4pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 2,9 og 2,4 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,4 pct.

PetroChina og Jiangxi Copper i Kina er blandt de selskaber, der nyder godt af meddelelsen fra den kinesiske regering om en hjælpende hånd til boligmarkedet i verdens andenstørste økonomi. De to selskaber stiger begge over 9 pct. Transportselskaberne Daqin Railway og Guangshen Railway stiger også, som følge af regeringens beslutning om at ophæve priskontrollen på markedet for tørlast.