Aktier: Kinesiske aktier fortsætter himmelflugt

De kinesiske akter fortsætter mandag morgen himmelflugten.

Læs mere
Fold sammen

Markedet i Shanghai synes uden ende, når det gælder kursstigning og efter fredagens opbremsning i perlerækken af kurshop, har givet investorerne fornyet mod på opkøb.

De kinesiske aktier ligger nu på det højeste niveau i syv år, og de kraftige stigning får især de private investorer til at hoppe med på vognen.

- Det er en blanding af vedvarende indenlandske positiv eufori for aktiemarkedet og yderligere forventning om pengepolitiske lempelser. Vi ser China Securities Regulatory Commission forsøger at gribe ind for at nedkøle stigningernes hastighed, men uden at dræbe stemningen. Den rekordhøje margin finansiering er den største indikation af, hvordan private investorer se på markedet, siger chefhandler Nick Cheng fra Liquid Capital Markets Hongkong til Bloomberg News.

Det kinesiske Shanghai Composite indeks stiger 1,9 pct. og CSI 300-indekset øger 1,1 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger samtidig med et plus på 1,2 pct.

Anderledes roligt er der på børsen i Tokyo, hvor mange vælger at forblive på sidelinjen op til ugens pengepolitiske møder i såvel den lokale Bank of Japan som i Federal Reserve i USA.

- Ingen kommer til at være aggressive aktiekøbere. Vi har en masse pengepolitiske beslutninger i denne uge, og der er bekymring om, at valutaen kunne svinge rundt, siger aktiestrateg Tomomi Yamashita fra Shinkin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Blandet andet en undersøgelse fra den amerikanske storbank JP Morgan viser, at interessen for at spekulere i en styrket dollar er kraftigt reduceret i forhold til yen. Dermed står yen til en eventuel styrkelse.

Nikkei-indekset falder 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger tæt på nulpunktet.

Blandt de øvrige børser er der et plus i Taiwans Taiex-indeks på 0,7 pct., og Singapores Strait Times ligger med et plus på 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi indeks falder 0,3 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger mandag morgen med et marginalt plus i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,2

Topix 0,0

Hongkongs Hang Seng 1,2

China Shanghai Composite 1,9

China CSI 300 1,1

Taiwan Taiex 0,7

Sydkoreas Kospi -0,3

Indiens BSE Sensex 0,5

Singapores STI 0,1

Sydney ASX 200 0,6

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15