Aktier: Kinesisk yuan bag Wall Street fald - mere i vente

De amerikanske aktieinvestorer blev i lighed med resten af de globale finansielle markeder taget på sengen af den kinesiske devaluering tirsdag. Og i lighed med de andre aktiemarkeder stod menuen på markante kursfald dagens igennem.

Og kursfaldene fortsætter onsdag morgen, hvor den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China (PBoC), igen har overrasket med en referencekurs som ligger 0,1 pct. svagere end tirsdagens slutniveau for dollar over for yuan i Shanghai. Det har sendt de amerikanske aktiefutures ned til et niveau på minus 0,6 pct. efter tidlige stigninger på 0,2 pct. inden PBoC's annoncering.

S&P 500-indekset faldt tirsdag knap 1,0 pct. til 2084,07, mens Dow Jones dykkede 1,2 pct. til 17.402,84. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset blev dagens største taber med er fald på 1,3 pct. til 5036,79.

- Den drivende kraft er fortsat makro-orienteret med Kina i hovedrollen. Vi bruger en masse tid på holde øje med Grækenland og Puerto Rico, men Kina er en langt større økonomi og et meget større problem for den globale økonomi. Og devalueringen af deres valuta får investorerne til t spærre øjnene op, siger aktiechef Tom Wright fra JMP Securities i New York til Bloomberg News.

Tirsdagens nøgletal viste en stigning i arbejdskraftsomkostningerne i andet kvartal i år på 0,5 pct. efter en revideret stigning på 2,3 pct. i første kvartal. Økonomerne havde ventet en flad udvikling i omkostningerne i andet kvartal, mens første kvartals-tallet blev revideret ned fra en tidligere rapporteret stigning på 6,7 pct.

Og produktiviteten uden for landbruget steg 1,3 pct. mod ventet 1,6 pct. I første kvartal faldt den 1,1 pct. efter tidligere at være rapporteret 3,1 pct. lavere.

Selskabsspecifikt bød dagen på regnskab fra fødevarekæmpen Kraft Heinz. Andet kvartal levede ikke op til analytikernes forventninger, og aktien faldt 1,1 pct.

Anderledes positivt så det ud for Google, der fik medvind efter en melding om, at it-giganten bliver omdannet til et holdingselskab med flere underselskaber. Så fremover bliver Google kun et af datterselskaberne i holdingselskabet Alphabet. Aktien steg 4,3 pct.

Selskaber med stor eksponering mod Kina var naturligvis i søgelyset.

Apple, der genererer 27 pct. af det globale salg på det kinesiske marked, faldt 5,2 pct. - det største endags-fald siden januar 2014.

Micron Technology, der henter over 40 pct. af salget på det kinesiske marked, faldt 5 pct.

Og fastfoodgiganten Yum Brands og kasino-koncernen Wynn Resorts faldt henholdsvis 4,9 pct. og 4,3 pct. på grund af selskabernes store afhængighed af det kinesiske marked. Yum får 53 pct. af omsætningen i Kina, mens 59 pct. af Wynns omsætning stammer fra operationerne i Macau.

Gap stod til regnskab for mandagens sene kvartalsregnskab. Tøjkæden levede kun lige akkurat op til analytikernes estimater, og aktien steg 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk