Aktier: Kinesisk vækst og yen-svækkelse giver plus i Asien

Der er stigninger på langt de fleste fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag morgen europæisk tid.

Bedre end ventede vækstdata fra den vigtige kinesiske økonomi giver anledning til en vis positiv indstilling over en bred kam, mens det pengepolitiske møde i den japanske centralbank og det kommende møde i Den Europæiske Centralbank samtidig giver et vist forventningspres hos investorerne.

- Yen svækkes på forventninger om yderligere stimulerende foranstaltninger fra ECB, som støtter aktierne. Og hvis man udelukker eksterne faktorer for Japan, så er forventningerne høje til gode regnskabsresultater. Det er ikke nok til at skubbe markedet højere alene, men det giver en god støtte, siger analytiker Tomomi Yamashita fra Shinkin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den japanske centralbank indledte tirsdag det to dage lange pengepolitiske møde der afsluttes onsdag. Bankens topfolk kan blandt andet se på den se på IMF's ny prognose, der estimerer en japansk BNP-vækst på 0,6 pct. eller 0,2 pct.point mindre end i oktober-prognosen.

IMF peger på, at den private efterspørgsel fortsat ikke er kommet tilbage, men den fremtidige vækst ventes at blive løftet af fortsatte pengepolitiske lempelser, lavere oliepriser og en svagere yen.

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks ligger med et plus på 1,8 pct., mens det brede Topix -indeks stiger 1,7 pct.

I Kina står investorerne med valget mellem at se på en bedre en ventet vækst i fjerde kvartal eller at lade skuffelsen over en markant nedjustering af IMF's prognose overtage styringen. Væksten i fjerde kvartal var en anelse bedre end forventet med en fremgang på 7,3 pct. mod den estimerede vækst på 7,2 pct.

Samtidig viser ny statistik, at industriproduktionen og detailsalget trods vækstnedgangen er i bedring.

Shanghai Composite stiger 0,9 pct. og CSI 300-indekset ligger med et plus på 0,3 pct. Hongkongs Hang Seng stiger samtidig 0,4 pct.

Blandt dagens negative børser er Sydney, der ligger med et marginalt minus. Børserne i Singapore og Seoul ligger modsat med plusser på 0,7 pct. og 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,3-0,4 pct. ved 7-tiden europæisk tid.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,8

Topix 1,7

Hongkongs Hang Seng 0,4

China Shanghai Composite 0,9

China CSI 300 0,3

Taiwan Taiex 0,8

Sydkoreas Kospi 0,8

Indiens BSE Sensex 0,6

Singapores STI 0,7

Sydney ASX 200 -0,0

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 07.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk