Aktier: Kina-opbremsning sender aktier og futures i dørken

Mens de seneste dage har stået i Wall Streets tegn for de asiatiske investorer, er det onsdag Kina, der optager sindene.

Læs mere
Fold sammen

Med Tokyo fortsat ude af markedet, hvor der er helligdag, reagerer de asiatiske markeder på de sløje kinesiske PMI-data for fremstillingssektoren med massive kursfald.

- Kina står i første række og er centrum for investorernes bekymringer. De her data vil føre til en øget forsigtig tone i markedets opfattelse af risiciene i den kinesiske vækstprofil og yderligere styrke holdningen i markedet om at fjerne noget af risikoen i porteføljen, siger markedsstrateg Chris Green fra First NZ Capital Ltd. i Auckland til Bloomberg News.

Den foreløbige aflæsning af de kinesiske indkøbschefers aktivitetsindeks, PMI-indekset, fra Caixin Media og Markit Economics, faldt til 47,0 i september fra 47,3 i august.

Analytikerne havde ifølge et estimat udarbejdet af Bloomberg skønnet en aflæsning på 47,5.

Indekset har ligget under balancepunktet mellem faldende og stigende aktivitet på 50 siden marts.

De kinesiske aktiebørser på fastlandet reagerer med fald i Shanghai Composite og CSI 300-indekset på 2,2 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks dropper samtidig hele 3 pct.

Præsident Xi Jinping sagde i en tale i USA tirsdag, at de kinesiske aktiemarkeder har nået en "fase af selv-genopretning og selvjustering".

- Markedet reagerer på de dårlige økonomiske data, som ikke synes at vise nogen tegn på forbedring. Xis kommentar tyder på, at regeringens rednings-foranstaltninger vil blive udfaset, og at staten ikke vil købe så meget op som før for at stabilisere markedet, siger chefanalytiker Wang Zheng fra Jingxi Investment Management Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i minus med 2,1 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks falder 1,5 pct., mens Singapores Straits Times dropper 1,2 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 2,2 pct.

De kinesiske PMI-data fik også de amerikanske aktiefutures til at falde yderligere tilbage i negativt territorium. Ved 6.45-tiden onsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,9 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 Lukket

Topix Lukket

Hongkongs Hang Seng -3,0

China Shanghai Composite -2,2

China CSI 300 -2,2

Taiwan Taiex -2,1

Sydkoreas Kospi -1,5

Indiens BSE Sensex -0,6

Singapores STI -1,2

Sydney ASX 200 -2,2

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk