Aktier: Kina efterladt på sidelinjen i positiv asian-trend

De asiatiske aktiemarkeder er generelt i hopla tirsdag morgen, hvor kun børserne på det kinesiske fastland ligger i negativt territorium.

Foto: KAZUHIRO NOGI. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Aktierne er blevet sendt op efter en positiv afslutning på Wall Street som følge af, at chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, har meldt ud, at økonomien er i god fremdrift, hvilket markedet tolker som om, at næste renteforhøjelse sandsynligvis er udskudt et stykke tid.

- Normaliserings-programmet fra Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) bliver noget mere gradvist end forventet. Det synes at være sandsynligt, at vi højst får en renteforhøjelse i år, og det er positivt for aktier og råvarer, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

TOKYO FOR VALUTA-HJÆLP

Især i Tokyo er investorernes begejstring til at tage og føle på, idet en mindre svækkelse af den japanske yen giver yderligere positivt skub til markedet.

- Valuta-bevægelser og forventninger til flere politiske tiltag er stadig de største drivere på det japanske aktiemarked. Mange virksomheders prognoser er baseret på en yenkurs mellem 105 og 110 yen per dollar, så hvis yen begynder atstyrkes, og vi går under 105, er vi nødt til at revidere prognoserne igen, påpeger chefstrateg Toshihiro Hirao fra Asuka Asset Management Co. i Tokyo over for Bloomberg News.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks øger ligeledes 0,6 pct.

KINA FORHOLDER SIG AFVENTENDE

De kinesiske investorer forholder sig en smule mere neutrale. Ugen byder på en lang række vigtige nøgletal fra de kinesiske myndigheder som kan be- eller afkræfte opbremsningen i økonomien.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset falder begge 0,2 pct., mens Hang Seng i Hongkong følger de øvrige asiatiske markeder med en stigning på 0,7 pct.

Blandt de øvrige børser ligger Taiex-indekset i Taipei med et plus på 0,9 pct., og Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., mens Singapores Strait Times øger 0,4 pct., og ASX-indekset i Sydney ligger med et plus på 0,3 pct. kort før lukketid.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1 pct. klokken 06.40 tirsdag.

TABEL

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+0,6 Topix+0,6Hongkongs Hang Seng+0,7 China Shanghai Composite-0,2 China CSI 300-0,2Taiwan Taiex+0,9Sydkoreas Kospi+1,0 Indiens BSE Sensex+0,4 Singapores STI+0,4 Sydney ASX 200+0,3

Indeksværdi klokken 06.30

/ritzau/FINANS